Vandali ne miruju: Kidaju kablove za internet

Vandali u podgoričkom naselju Zagorič ne miruju ni kad su okolnosti vanredne
4863 pregleda 0 komentar(a)
Kablovi tri puta kidani za nekoliko dana, Foto: Čitalac reporter
Kablovi tri puta kidani za nekoliko dana, Foto: Čitalac reporter

Nepoznati počinilac ili više njih su čak tri puta za sedam dana pokidali optiku za internet, kablovsku i telefonsku mrežu stanarima ulaza broj 1 zgrade Cijevna komerc, u Piperskoj ulici u Zagoriču.

Kablovi su, kako tvrde stanari, pokidani na svakom od pet spratova.

“Zaista smo šokirani i zgroženi ovim činom. Kome bi moglo da padne na um da to radi, pogotovo sada u vanrednoj situaciji i u toku borbe sa koronavirusom”, kazao je “Vijestima” jedan od stanara.

Istakao je da su prvi put kablovi pokidani u petak ili subotu, a da je to optika preko koje stanari dobijaju signal za Telemach, Telekom i M:tel.

Stručne ekipe su brzo osposobile mrežu, ali su kablovi opet prekinuti prije tri dana, odnosno u utorak.

“Radnici su u utorak opet izašli na teren i osposobili da imamo signal. Međutim opet sjutradan, odnosno u srijedu, kablovi su pokidani treći put”, kazao je stanar. Na pomenutom ulazu, jedne od zgrada koje se zovu Tri junice, ima 25 stanova. Iz kompanije Telemach “Vijestima” su potvrdili da na toj lokaciji u Zagoriču nesavjesni građani ili pojedinci prekidaju signal.

“Kompaniji Telemach od prošlog petka tri puta je prijavljen prekid signala u Piperskoj ulici 369/1, gdje postoji devet naših korisnika”, saopštili su iz te kompanije.

“Činimo sve što je u našoj moći da usluga neometano stigne do svakog korisnika i apelujemo na nesavjesne građane ili pojedince da ne uništavaju telekomunikacionu infrastrukturu, koja je prijeko potrebna svakom građaninu, a posebno u danima kada se suočavamo sa epidemijom koronavirusa”, istakli su iz Telemacha.

Iz Telekoma i M:tela “Vijestima” nijesu odgovorili na pitanja, a stanari su kazali da su i njihove ekipe izlazile na teren

Bonus video: