Đukanović uputio telegram saučešća Makronu

"U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih, i prijateljskim francuskim narodom",
6165 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Makronu.

"Slike koje ovih dana pristižu iz različitih krajeva Evrope i svijeta donose tugu, bol i duboku zabrinutost. Na hiljade izgubljenih života u nama prijateljskim zemljama, uključujući i Francusku Republiku. U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih, i prijateljskim francuskim narodom", navodi se u telegramu Đukanovića.

Predsjednik Crne Gore je naveo i da je Evropa kao novo žarište zaraze suočena sa najozbiljnijom prijetnjom u novijoj istoriji, uprkos naporima i mjerama koje vlade danonoćno preduzimaju i visokom stepenu odgovornosti građana.

"Pandemija virusa COVID-19 donosi nesagledive posljedice po naše živote, i stavlja pred izazove najveća dostignuća evropske demokratije. Solidarnost i humanost, saradnja i uzajamna podrška i razumijevanje u teškim vremenima su temelj našeg savezništva i ostaju ohrabrenje za budućnost. U nadi da zajedno što prije budemo u prilici da usporimo i zaustavimo pandemiju, i sačuvamo živote oboljelih, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave", navodi se u telegramu.

Bonus video: