"ODLIČNA INICIJATIVA"

Šehović: Ponosni smo što smo projekat #UciDoma realizovali u rekordno kratkom roku

"To je bilo moguće zbog dvije stvari: nevjerovatnog entuzijazma svih koji su radili na tehničkom dijelu Projekta i nijesu pitali za radno vrijeme, kao i zbog nastavnika koji su, ne razmišljajući o stresu i naporu kome sebe izlažu, pristali na ovaj, slobodno mogu reći poduhvat. No, ne zaboravimo i sve one nastavnike koji nijesu pred kamerom, ali jednako predano rade svoje posao“
2447 pregleda 13 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvete
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvete

RTCG2 je tokom prvog dana emitovanja #UciDoma sadržaja pogledalo 103 572 građana, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Kažu da je najveći broj gledalaca uz RTCG2 bio u periodu od 08:00 do 14:00 časova, kada je u prosjeku svaki minut ove sadržaje pratilo blizu 20.000 gledalaca.

To je, na osnovu podataka Telekoma i Ipsosa saopštio danas ministar prosvjete dr Damir Šehović.

„Dodatno, podaci o gledanosti MNE sporta, odnosno sad Uči doma 1 i 2, će biti dostupni u narednih nekoliko dana, ali nema nikakve sumnje da su takođe odlični. Prema okvirnim informacijama kojima raspolažemo, i ova dva kanala su u vrhu po gledanosti od početka emitovanja programa za učenje na daljinu #UciDoma“, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Urednik RTCG2 Sabrija Vulić rekao je da je javni servis ovim projektom i projektom Živimo kulturu, "još jednom potvrdio svoju osnovnu funkciju, a to je da bude u službi građana Crne Gore."

"Ovih dana stavili smo sve svoje raspoložive kapacitete u funkciju, strogo vodeći računa o zdravlju zaposlenih, a što je bio dodatni napor. Vjerujem da smo do sada odradili posao kako treba, čemu idu u prilog u činjenice o gledanosti naših programa“, dodao je Vulić.

Ministar Šehović osvrnuo se i na podatke o korišćenju vebsajta #UciDoma, koji je takođe za kratko vrijeme postao izuzetno posjećen. Iz Ministarstva su kazali da je samo u prvih nekoliko dana imao oko 85.000 posjeta od strane 41.000 korisnika, a zaključno sa današnjim danom očekuje se oko 50.000 korisnika i oko 100.000 posjeta.

Podaci Ministarstva prosvjete
Podaci Ministarstva prosvjete(Foto: Ministarstvo prosvjete)

"Ponosni smo što smo projekat #UciDoma realizovali u rekordno kratkom roku. To je bilo moguće zbog dvije stvari: nevjerovatnog entuzijazma svih koji su radili na tehničkom dijelu Projekta i nijesu pitali za radno vrijeme, kao i zbog nastavnika koji su, ne razmišljajući o stresu i naporu kome sebe izlažu, pristali na ovaj, slobodno mogu reći poduhvat. No, ne zaboravimo i sve one nastavnike koji nijesu pred kamerom, ali jednako predano rade svoje posao“, kazao je Šehović.

U saopštenju se navodi da je sve navedeno "potvrda da smo svi zajedno pokrenuli i podržali odličnu inicijativu, na koju djeca reaguju. Ona nam je dala smjernice za inovacije u sistemu obrazovanja koje će biti od izuzetne koristi i onda kad kriza prođe."