Više od 300 paketa pomoći za RE populaciju u Bijelom Polju i Beranama

Kako je saopšteno, ta donacija dio je šire akcije, u okviru koje će biti podijeljeno ukupno 600 paketa pomoći za oko 400 porodica romske i egipćanske populacije, a koja će pored Berana i Bijelog Polja, biti sprovedena još u Nikšiću i Herceg Novom
2366 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije u Beranama
Sa akcije u Beranama
Ažurirano: 27.03.2020. 17:14h

Preko 300 romskih i egipćanih porodica u Beranama i Bijelom Polju dobilo je urgentnu pomoć - pakete sa hranom i higijenskim sredstvima.

Pomoć je obezbijedila Evropska unija, u saradnji sa organizacijom HELP i NVO „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“, u želji da zajedno pomognu jednoj od najugroženijih i najranjivijih kategorija stanovništva u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, ova donacija dio je šire akcije, u okviru koje će biti podijeljeno ukupno 600 paketa pomoći za oko 400 porodica romske i egipćanske populacije, a koja će pored Berana i Bijelog Polja, biti sprovedena još u Nikšiću i Herceg Novog. Ukupna vrijednost ovih 600 paketa iznosi oko 12.400 eura.

„Porodice sa više od šest članova dobiće po dva paketa u kojima se nalaze, brašno, ulje, šećer, pašta, riža i sapun. U skladu sa preporukama Nacionalnog kordinacionog tijela, paketi se distribuiraju u saradnji sa Crvenim krstom i lokalnim kriznim štabovima“ – saopšteno je iz EU Info centra iz Podgorice.

Bonus video: