Vijesti - ubjedljivo najveće povjerenje i posjeta

U posljednjih 30 dana Vijesti posjetilo preko 2,2 miliona ljudi, otvoreno preko 140 miliona strana
17085 pregleda 26 komentar(a)
Portal Vijesti, Foto: Screenshot
Portal Vijesti, Foto: Screenshot

Građani Crne Gore daleko najviše vjeruju portalu Vijesti koji ujedno najčešće i posjećuju. To pokazuje istraživanje javnog mnjenja o radu RTCG objavljeno prije nekoliko dana, koje je sproveo IPSOS i dostavio Savjetu RTCG.

Kada je u pitanju povjerenje, istraživanje je pokazalo je da 26,4 odsto građana ima najviše povjerenja u portal Vijesti, slijede RTCG sa 7,3%, CdM sa 6.4%, Kolektiv.me sa 4.3%, Portal Analitika 3.5%... Svega 2.4% odsto kaže da najmanje vjeruje portalu Vijesti.

Odgovori na pitanje u kojoj mjeri vjerujete informacijama koje se mogu naći na informativnim internet stranicama pokazuju takođe da su Vijesti ubjedljivo prve po povjerenju.

Povjerenje u Portal Vijesti iskazalo je 30,9 odsto građana, a na drugom mjestu je portal RTCG sa 16,9 odsto, slijede Kolektiv, CdM...

Istraživanje IPSOS-a
Istraživanje IPSOS-a(Foto: Screenshot)

Kada je u pitanju procenat onih koji su iskazali nepovjerenje, portal Vijesti se i tu najbolje kotira jer je najmanjii procenat (14%) onih koji kaže da ne vjeruje objavljenim informacijama na portalu Vijesti, a slijede Kolektiv i CdM sa 21.1 i 21.4%, RTCG sa 25.4, a najgore se kotirao, u međuvremenu ugašeni pinkm.me sa skoro 33%.

Na pitanje koji sajt najčešće posjećujete, da je to portal Vijesti je kazalo 21.5% ispitanih, a slijede CdM sa 6%, Kolektiv sa 3.4%...

Istraživanje IPSOS-a
Istraživanje IPSOS-a(Foto: Screenshot)

Prema podacima IPSOS-a oko 70 odsto ukupne crnogorske populacije koristi internet, a skoro 50 odsto populacije starije od 18 godina to čini svakodnevno. Istraživanje je sprovedeno terenskom anketom na troetapnom stratifikovanom uzorku od 1023 građana od 12 do 24. septembra 2019. godine. Istraživanje je bilo fokusirano na televiziju, pa metodolozi objašnjavaju da se svi podaci za portale odnose na totalnu populaciju što znači da se obrađuju i oni koji ne koriste internet i da to donekle iskrivljuje sliku.

Suve brojke

Prema podacima Google Analytics, portal Vijesti je putem pretaživača u posljednjih 30 dana posjetilo 2.2 miliona jedinstvenih korisnika. Oni su portal posjetili više od 13 miliona puta i pregledali 43 miliona stranica. Aplikacija takođe bilježi apsolutne rekorde, gdje je 114 hiljada korisnika osam miliona puta ušlo na aplikaciju i pregledali su 100 miliona stranica za 30 dana!

Vijesti su vrlo aktivne i na društvenim mrežama, na Facebooku nas prati 145 hiljada ljudi, na Twitteru 52 hiljade, a na Instagramu preko 27 hiljada.

Similar web – dvaput posjećeniji od sljedećeg

Prema podacima sa sajta similarweb.com, portal Vijesti je dvaput posjećeniji od sljedećeg najposjećenijeg portala (CdM) sa skoro 5 miliona posjeta mjesečno, u odnosu na 2.5 miliona. Još dva portala prema tom sajtu imaju milionski broj posjeta (In4s i Portal Analitika).

Brojke sa similarweb.com se odnose samo na verziju na pretraživaču, a ne i posjete putem mobilne aplikacije. Mobilnu aplikaciju Vijesti je skinulo preko 100 hiljada korisnika, samo jednu aplikaciju drugog informativnog sajta je skinulo preko 10 hiljada, dok su sve ostale na nivou hiljadu plus skidanja ili manje.

Bonus video: