Duguje im se sedam plata: Radnici "Grijanja" doniraće 1.000 eura bolnici u Pljevljima

"Pokažimo da smo složni, solidarni i jedinstveni u ovom teškom trenutku", naveli su radnici u saopštenju
3553 pregleda 1 komentar(a)
Bolnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Bolnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.03.2020. 17:46h

Iako im rukovodstvo preduzeća duguje sedam plata radnici opštinskog preduzeća "Grijanje" doniraće 1.000 eura Opštoj bolnici u Pljevljima za nabavku medicinske opreme.

"U potpunosti smo svjesni situacije u kojoj se nalazi, ne samo naša opština, već i cijelo čovječanstvo. Zato smo riješili da dio svojih primanja doniramo Opštoj bolnici u našem gradu. Prikupili smo 1.000 eura koje ćemo uplatiti na račun dobavljača, kako bismo Opštu bolnicu snabdjeli barem jednim dijelom neophodne medicinske opreme u ovom trenutku. Iako za ovaj naš gest nismo naišli na razumijevanje par ljudi u upravi (a oni će se svakako prepoznati), ovim putem želimo da apelujemo i na radnike ostalih firmi u našoj opštini da shodno svojim mogućnostima izdvoje dio novca od svojih plata, kako bismo učinili sve da u ovom momentu pomognemo Opštu bolnicu u Pljevljima. Pokažimo da smo složni, solidarni i jedinstveni u ovom teškom trenutku", naveli su radnici u saopštenju.

Radnici u gradskoj toplani prije nekoliko dana najavili su prekid rada jer im sa redovnom platom nije isplaćena zaostala zarada za jul prošle godine.

Od štrajka su odustali kada im je dan kasnije uplaćena julska zarada u skladu sa Sporazumom o prekidu štrajka, koji su ranije postigli sa upravom preduzeća i čelnicima Opštine Pljevlja.

Zaposleni su se još jedno izvinili svim korisnicima njihovih usluga zbog ove neprijatne situacije.

"Nakon neodgovornog postupka uprave firme bili smo dovedeni u krajnje neprijatnu situaciju i primorani da zaprijetimo gašenjem kotlova. Nakon ucjena i prijetnji da će nam dovesti vojsku (još nismo sigurni na šta su tačno mislili), juče smo na sastanku koji je trajao 10-ak minuta saopštili upravi firme da u 10 časova dođu u kotlarnicu kako bismo im predali ključeve i kako bi oni, ako žele, nastavili proizvodni proces. Ubrzo nam je saopšteno da će zarada biti isplaćena u toku dana, tako da smo nastavili sa svojim poslom. Javno pozivamo upravu firme, prvenstveno gospodina Miloša Kovačevića i gospodina Dragoljuba Mazalicu da počnu konačno odgovorno i savjesno da rade svoj posao ili da podnesu ostavke. Ovom prilikom opet moramo da izdvojimo tehničkog direktora Jasmina Čelebića koji je, kao i do sada, u potpunosti stao na stranu svojih radnika i nadamo se da će tako biti i ubuduće", naveli su radnici u saopštenju.

Bonus video: