"OBOLJELOJ OSOBI UKAZANA MEDICINSKA POMOĆ"

Kusovac: Prvi slučaj koronavirusa u Tivtu, poštujte privatnost zaraženih

Kusovac je kazao da je prijavljeni slučaj pod kontrolom, kao i da su kontaktirali sve osobe koje su dolazile u kontakt sa oboljelom osobom
25775 pregleda 5 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac saopštio je večeras da je u Tivtu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom.

"Nažalost, danas je i u našem gradu potvrđen jedan slučaj koronavirusa. Oboljeloj osobi je ukazana potrebna medicinska pomoć i nalazi se pod odgovorajućim medicinskim nadzorom. Medicinsko stanje ove osobe je stabilno i biće pod stalnim ljekarskim nadzorom", istakao je Kusovac.

On je dodao da je prijavljeni slučaj pod kontrolom, kao i da su kontaktirali sve osobe koje su dolazile u kontakt sa oboljelom osobom. 

"Oni će biti testirani. Redovno ćemo obavještavati građane o razvoju situacije i molim sve Tivćane da poštuju privatnost zaraženih osoba, da ne usvajaju i ne šire neprovjerene informacije, jer će tako samo stvarati nepotrebnu paniku i dodatno uznemiravati javnost", rekao je Kusovac.

Povezani članci

28. Mart 2020.

IJZ: Koronavirus potvrđen kod još dvije osobe

On je pozvao sve građane da poštuju propisane mjere, da se redovno informišu preko objavljenih opštinskih kanala komunikacije i da, ukoliko se uključuju u bilo kakve aktivnosti pomoći drugima, to čine kroz sistem koji su ustanovili u Tivtu, kako ne bi ugrožavali sebe i druge neodgovarajućim izlaganjem.

"Molim vas da budemo disciplinovani, solidarni i jedinstveni, jer ćemo jedino tako moći da kontrolišemo ovu situaciju i umanjimo njene posljedice. Želio bih da se zahvalim svim građanima koji poštuju propisanje mjere, svim volonterima, svim članovima timova službi, koji neprestano rade kako bi naš sistem dobro funkcionisao i, naravno,ljekarima, koji brinu o našem zdravlju. Ovo je teška borba, koju jedino svi zajedno možemo da dobijemo.Sve službe opštine, ali i ja lično vam stojimo na raspolaganju za svaku pomoć, objašnjenje i tumačenje", zaključio je Kusovac.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) je večeras saopšteno da je koronavirus potvrđen kod još dvije osobe, te da su za sada u Crnoj Gori inficirane 84 osobe.