Mišić: Marina Medojević mi nije rekla da joj je izrečena mjera samoizolacije

"Snimili smo izjavu gospođe Medojević, trudeći se da držimo što je moguće veću distancu. Gospođa Medojević ni tada, znači ni prije, ni za vrijeme, ni poslije izjave, nije kazala da je pod mjerama izolacije, čime je potencijalno dovela u opasnost novinara i snimatelja, ali posredno i sve ostale zaposlene u TV Vijesti", rekao je Mišić
22857 pregleda 18 komentar(a)
Marina Medojević daje izjavu Mišiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Marina Medojević daje izjavu Mišiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 29.03.2020. 00:04h

Novinar Televizije Vijesti, Marko Mišić, saopštio je da mu Marina Medojević 19. marta, kada je sa njom dogovarao, a potom i snimio izjavu, nije saopštila da joj je izrečena mjera samoizolacije.

Marina Medojević i njen suprug predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević danas su prinudno odvedeni u karantin, nakon što je tužilaštvo utvrdilo da su prekršili izrečenu mjeru samoizolacije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Marina Medojević napustila adresu da bi dala izjavu za medije.

"Znajući da gospođa Medojević preko NVO Banka hrane godinama vrijedno radi za siromašne, tamo gdje institucije ne rade ili gdje nedovoljno rade, pozvali smo je u četvrtak, 19. marta za kratku izjavu o uticaju mjera borbe protiv koronavirusa na socijalne slučajeve i generalno na siromašne u Crnoj Gori. Gospođa Medojević je pristala da nam (kao i mnogo puta ranije) da izjavu u kameru, ali nam je, kako će se ispostaviti kasnije, u komunikaciji preko telefona i Vajber poruka prećutala da je pod mjerama izolacije", istakao je Mišić.

Prilog u kome je Marina Medojević dala izjavu Mišiću:

Mišić je dodao da su on i snimatelj po dogovoru došli ispred njene zgrade, iz predostrožnosti sa maskama i rukavicama, kao i za bilo kojeg drugog sagovornika u ovoj situaciji.

"Imali smo za taj prilog dogovorene još dvije izjave. Snimili smo izjavu gospođe Medojević, trudeći se da držimo što je moguće veću distancu. Gospođa Medojević ni tada, znači ni prije, ni za vrijeme, ni poslije izjave, nije kazala da je pod mjerama izolacije, čime je potencijalno dovela u opasnost novinara i snimatelja, ali posredno i sve ostale zaposlene u TV Vijesti. Da smo znali da je gospođa pod mjerama izolacije, ne bi došli da snimimo izjavu kamerom, nego bi je zvali telefonom iz redakcije i snimili fono izjavu ili eventualno izjavu preko Skajpa ili Vajbera", poručio je Mišić.

On je rekao da bi efekat bio isti.

"Gospođa Medojević bi poslala glavne poruke koje je htjela da pošalje - da pomogne siromašnima, ne bi izašla iz izolacije, a mi se ne bi izlagali nepotrebnom riziku od virusa. Ova neugodna situacija trebalo bi sve da nas zamisli da uvijek i bez izuzetka poštujemo pravila, da vladavina prava znači da se zakoni moraju poštovati i da su pred zakonom svi isti i da odgovornost mora biti maksimalna i u redovnom i u ovom aktuelnom, maltene vanrednom stanju", kazao je Mišić.

Bonus video: