"ODBIO JE PONUĐENI ZDRAVSTVENI PREGLED"

Zeković: Budvanski policajci prema svešteniku Baćanu postupali profesionalno i savjesno

Savjet je imajući u vidu i događaje prije ovog, poput najavljene pa opozvane liturgije u Danilovgradu, apelovao da koordinacija unutar crkvenih i vjerskih struktura bude brža i kvalitetnija
9818 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Saša Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Saša Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"

Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstevnoj inicijativi provjerio je postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti (CB) Budva prema svešteniku Goranu Baćanu, koji je obavljao bogosluženje u manastiru Reževići, opština Budva i danas uhapšen zbog toga. 

"Savjet je konstatovao da se sveštenik Baćan nalazi u pristorijama za zadržavanje CB Budva. Odbio je ponuđeni zdravstveni pregled. Osiguran je pristup hrani i vodi, a donijeta mu je i crkvena vjerska literatura. Savjet ocjenjuje da su policijski službenici CB Budva u svim preduzetim radnjama prema svešteniku Goranu Baćanu postupali profesionalno i savjesno", saopštio je predsjednik Savjeta, Aleksandar Saša Zeković. 

Savjet je imajući u vidu i događaje prije ovog, poput najavljene pa opozvane liturgije u Danilovgradu,  apelovao da koordinacija unutar crkvenih i vjerskih struktura bude brža i kvalitetnija.

"Dok s jedne strane Mitropolija crnogorsko-primorska zvanično podržava napore Vlade, tako s druge strane, na lokalnom nivou, dešavaju se pojedinačne opstrukcije kojima se ugrožava zdravlje stanovništva zbog čega je neopodno zakonito postupanja policije. 

Savjet upozorava da se zakonito i profesionalno postupanje policije ne koristi za širenje govora mržnje i podsticanje negativnog raspoloženja i komentara prema policijskim službenicima", saopštio je Zeković.