Jedan roditelj i dalje može da ostane kući sa djecom do 11 godina

“To je mjera koja je važna zbog zdravlja djece, da bi, dok su kući, bila u sigurnim rukama. Važna je i zbog nastave na daljinu, koju je Ministarstvo uspostavilo, a u kojoj je uloga roditelja nezamjenjiva“, kazali su “Vijestima“
12306 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Po jedan roditelj i dalje će moći da ostane kući sa djecom uzrasta do 11 godina, potvrđeno je “Vijestima“ iz Ministarstva prosvjete.

“To je mjera koja je važna zbog zdravlja djece, da bi, dok su kući, bila u sigurnim rukama. Važna je i zbog nastave na daljinu, koju je Ministarstvo uspostavilo, a u kojoj je uloga roditelja nezamjenjiva“, kazali su “Vijestima“.

Ta mjera je stupila na snagu 16. marta, kada je i objavljena u Službenom listu.

“Tokom prekida rada obrazovnih ustanova, jednom od roditelja/staratelja/usvojitelja/hranitelja ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina, obezbjeđuje se pravo na plaćeno odsusto sa rada, osim zaposlenima u zdravstvu“, navodi se u Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa.

Dok traju privremene mjere, nastava za osnovce i srednjoškolce odvija se preko platforme ucidoma.me, a sadržaji se tokom dana, u skladu sa rasporedom, emituju na tri TV kanala Javnog servisa. Kasnije tokom dana, dostupni su na Jutjubu.

Bonus video: