Milašinović: Pridržavao sam se preporuka i odluka u cilju zaštite zdravlja

Savjet ASK-a je, nakon jučerašnje sjednice, ocijenio neprimjerenom odluku v.d. direktora ASK da ne dozvoli ulaz u prostorije Agencije medijskoj kući koja bi sačinila audio-vizuelni snimak sjednice, navodeći da je time nanesena direktna šteta ASK-u
3569 pregleda 1 komentar(a)
Milašinović, Foto: Savo Prelević
Milašinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2020. 14:09h

Vršilac dužnosti direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Savo Milašinović kazao je da se, pri donošenju odluke da ne dozvoli ulazak u prostorije ASK medijskoj kući koja bi snimila sjednicu Savjeta, pridržavao preporuka donesenih u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i građana.

Savjet ASK-a je, nakon jučerašnje sjednice, ocijenio neprimjerenom odluku v.d. direktora ASK da ne dozvoli ulaz u prostorije Agencije medijskoj kući koja bi sačinila audio-vizuelni snimak sjednice, navodeći da je time nanesena direktna šteta ASK-u.

Milašinović je u reagovanju naveo da je upravo Savjet ASK-a, još 18. marta, objavio obavještenje da se u cilju poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), sjednice tog tijela privremeno zatvaraju za predstavnike medija.

To obavještenje je, kako je kazao, i dalje istaknuto na vidnom mjestu na internet stranici Agencije.

„Takođe, Savjet je u obavještenju o održavanju 17. kao i u najavi 18. sjednice tog tijela koje su održane juče, ponovio da, u skladu sa mjerama NKT-a, prisustvo predstavnika medija tim sjednicama nije moguće“, rekao je Milašinović.

On je dodao da su obavještenje i najava i dalje na internet stranici Agencije, gdje se lako mogu provjeriti njegovi navodi.

Milašinović je kazao da je, kao v.d. direktora, a poštujući preporuke NNKT-a, još 16. marta, donio naredbu kojom je zabranjen ulaz u Agenciju svim osobama koje nijesu zaposlena u tom organu, a što je, kako je naveo, Savjetu dobro poznato.

On je rekao da njegova odluka, prema tome, nije bila neprimjerena, niti je nanio štetu Agenciji.

"Već sam se, naprotiv, dosljedno i odgovorno pridržavao preporuka i svih donešenih odluka u cilju zaštite zdravlja i zaposlenih i građana, a što se od mene kao v.d. direktora i očekuje tokom trajanja aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom“, zaključuje se u reagovanju Milašinovića.

Bonus video: