Rođaci Hajriza Brčvaka novac od manifestacije “Skup Brčvaka 2020” preusmjeriće u borbu protiv koronavirusa

Predsjednik udruženja Esnaf Brčvak održao je juče video sastanak sa rođacima , na kojem je odlučeno da novac od održavanja manifestacije, koja je odložena zbog novonastale situacije izazvane širenjem koronavirusa, preusmjere za kupovinu respiratora
12640 pregleda 7 komentar(a)
Rođaci Hajriza Brčvaka, Foto: Privatna arhiva
Rođaci Hajriza Brčvaka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.03.2020. 16:22h

Slijedeći humanost Hajriza Hačka Brčvaka njegovi rođaci su odlučili da novac od manifestacije “Skup Brčvaka 2020”, preusmjere u Bijelo Polje i Crnu Goru u borbi protiv koronavirusa.

Brčvaci su porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja. Razasuti su širom svijeta, a najviše ih je u Njemačkoj. Udruženje, računajući i djecu, ima oko 500 članova. Predsjednik Esnaf Brčvak je kazao da su oni ponosni na svog rođaka Hačka i da se danas njime ponosi ne samo familija Brčvak, prenosi Portal Revije Fokus.

Predsjednik udruženja Esnaf Brčvak održao je juče video sastanak sa rođacima , na kojem je odlučeno da novac od održavanja manifestacije, koja je odložena zbog novonastale situacije izazvane širenjem koronavirusa, preusmjere za kupovinu respiratora.

“Naš hadžija (Hačko Brčvak) je već uplatio veliku svotu novca i kupio maske, zaštitna odijela, rukavice i ostalo, ali treba kupiti i nekoliko respiratora koji su neophodni medicinskom osoblju u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Svako ko želi da pomogne i ko je odvojio novac za 'Skup Brčvaka' može da uplati pomoć u Fond Hemiias E.v”, saopštio je u ime Udruženja Mersad Brčvak, prenosi portal Revije Fokus.

“Svako će dati doprinos shodno svojim mogućnostima. Hadžija nam je svojom dobrotom i ljudskošću svima pokazao put, tako da očekujemo da će i drugi ljudi podržati rad fondacije Hemiias”, kazao je predsjednik Brčvak.

Bonus video: