Jakupi: Nemamo uslove za koronu, odavno fali oprema

"Cijelo ovo vrijeme bez maski, rukavica, mantila ili neke druge opreme, primamo pacijente za koje ne znamo da li imaju ili nemaju virus", kazao je ljekar
11455 pregleda 15 komentar(a)
Ulcinjski Dom zdravlja, Foto: Samir Adrović
Ulcinjski Dom zdravlja, Foto: Samir Adrović

Doktor interne medicine u ulcinjskom Domu zdravlja, Isat Jakupi, kazao je da u toj ustanovi ne postoje uslovi za borbu protiv epidemije koronavirusa.

"Doktori i cijelo medicinsko osoblje Doma zdravlja nemaju uslova da kvaliteno odgovore izazovu sa kojim se bori država i cijeli svijet. Nemamo opremu, nešto je juče stiglo iz Kine ali opet ništa. Cijelo ovo vrijeme bez maski, rukavica, mantila ili neke druge opreme, primamo pacijente za koje ne znamo da li imaju ili nemaju virus. Zar nam nije cijela jedna smjena Hitne u samoizolaciji", kazao je Jakupi Vijestima.

"Ako se i mi razbolimo, kome će i gdje dolaziti ljudi odavde", naveo je on.

Jakupi
Jakupi

Vijesti su o tvrdnjama Jakupija i stanju u Hitnoj, pokušale da kontaktiraju direktora Doma zdravlja Pavla Marnikovića, ali on nije odgovarao na pozive i poruke novinara. Na pozive Vijesti, nije odgovarao ni predsjednik Tima spašavanja i zaštite Ulcinja i aktuelni predsjednik Opštine Ljoro Nrekić.

Prema nezvaničnim informacijama, sedam medicinara iz smjene hitne pomoći u Ulcinju koji su imali kontakt sa starijom osobom zaraženom koronavirusom, od prošle sedmice nalazi se u samoizolaciji.

Bonus video: