Opština Tivat: Kupujte domaće

„Imajući u vidu aktuelne mjere u cilju prevencije i suzbijanja širenja novog koronavirusa, te otežanu nabavku domaćih, prevashodno zdravih namirnicima, izuzetno je važno obezbijediti mogućnost urednog snabdijevanja lokalnog stanovništva domaćim prehrambenim proizvodima", navodi se u saopštenju
2186 pregleda 4 komentar(a)
Mali poljoprivredni proizvođači, Foto: Opština Tivat
Mali poljoprivredni proizvođači, Foto: Opština Tivat

Iz Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat pozvali su građane da kupuju robu kod lokalnih proizvođača hrane.

„Imajući u vidu aktuelne mjere u cilju prevencije i suzbijanja širenja novog koronavirusa, te otežanu nabavku domaćih, prevashodno zdravih namirnicima, izuzetno je važno obezbijediti mogućnost urednog snabdijevanja lokalnog stanovništva domaćim prehrambenim proizvodima. Na osnovu komunikacije sa proizvođačima, Sekretarijat za turizam i preduzetništvo je sačinio listu osam malih domaćih poljoprivrednih proizvođača iz Tivta koji raspolažu viškovima proizvoda, a koje po zakonu, mogu prodavati na kućnom pragu. Ovi proizvođači su spremni i da proizvode dostavljaju potrošačima, uz međusobni dogovor i poštovanje svih preporuka nadležnih tijela kako na državnom tako i na lokalnom nivou.“ -saopštili su juče iz lokalne uorave Tivta.

Ističu da su dobili saglasnost tih osam poljoprovrednih proizvođača da ih mogu preporučiti potencijalnim potrošačima, kako bi se sugrađanima olakšala mogućnost nabavke domaćih proizvoda, bilo direktno ili putem volonterske službe Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje koja im je na raspolaganju 24 sa (za lica preko 65 godina i stanovništvo iz rizične kategorije).

"Sa druge strane, direktno promovišući lokalne poljoprivredne proizvođače koji su poput ostalih privrednih subjekata ugoženi posljedicama ove pandemije, dajemo im šansu da što lakše prebrode trenutnu situaciju i održe svoja gazdinstva u periodu koji je pred nama.“- naveli su iz Opštine.

Sekretarijat za turizam i preduzetništvo na čijem je čelu Petar Vujović (DPS) će u narednom periodu kroz svakodnevnu komunikaciju pratiti i ažurirati broj prijavljenih gazdinstava. Iz Opštine su pozvali i sve ostale zainteresovane registrovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije Tivta da se, ukoliko raspolažu viškom proizvedenih poljoprivrednih proizvoda koje su spremni staviti na tržište, jave Sekretarijatu za turizam i preduzetništvo.

„Svi učesnici u procesu su dužni da se strogo pridržavaju naredbi Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela i drugih relevantnih institucija na državnom i lokalnom nivou rasi spriječavanja širenja koronavirusa", upozorili su iz Opštine uz apel Tivćanima da i u ovim okolnostima, kupuju domaće proizvode i na taj način podrže lokalnu proizvodnju hrane.

Bonus video: