Državljani Srbije otputovali iz Podgorice u Beograd, iz Srbije u CG stigla 92 crnogorska državljanina

Ispraćaju državljana Srbije prisustvovao je ambasador Vladimir Božović, konzul Žeran Zoran Dojčinović i šef operativnog štaba Vlade Crne Gore Dragan Pejanović
9948 pregleda 12 komentar(a)
Danas na aerodromu Podgorica, Foto: Podgorica.mfa.gov.rs
Danas na aerodromu Podgorica, Foto: Podgorica.mfa.gov.rs
Ažurirano: 01.04.2020. 14:49h

Ambasada Srbije u Crnoj Gori organizovala je humanitarni avionski prevoz za 81 državljanina Srbije iz Podgorice za Beograd.

Iz Ambasade se kazali da su u saradnji sa crnogorskim Ministarstvom vanjskih poslova, Upravom policije, Montenegroairlansa i aerodroma u Podgorici, prebacila državljane koji su imali prioritet povratka u Srbiju.

"Želimo svima da se posebno i javno zahvalimo i da ističući ovakve primjere saradnje doprinesemo najboljim mogućim odnosima između Srbije i Crne Gore", kazali su iz Ambasade.

Kako su naveli, "samo zajednički, složno, bratski i prijateljski možemo se suprostaviti zadničkom neprijatelju i pokazati ljudsku solidarnost i brigu za sve građane".

Ispraćaju državljana Srbije prisustvovao je ambasador Vladimir Božović, konzul Žeran Zoran Dojčinović i šef operativnog štaba Vlade Crne Gore Dragan Pejanović.

Vlada CG: Stigla 92 državljanina Crne Gore

Vlada Crne Groe saopštila je da je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines danas 81 državljanin Republike Srbije otputovao sa aerodroma Podgorica u Beograd, a u povratku aviona iz Beograda u našu zemlju su stigla 92 državljana Crne Gore.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, rekao je ispraćajući putnike za Beograd da Operativni štab koji je po nalogu predsjednika Vlade formirao ministar unutrašnjih poslova svakodnevno radi na povratku naših građana iz inostranstva, uz istovremenu ponudu stranim zemljama za besplatan transport njihovih državljana.

„Ovo je još jedna dobra poruka iz Crne Gore, poruka solidarnosti, pomoći i zajedništva u borbi protiv globalnog nevidljivog neprijatelja koronavrusa. Na ovaj način afirmiše se jedan od tri najznačajnija vanjskopolitička prioriteta Vlade i države Crne Gore – razvoj i jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje“ – rekao je državni sekretar Pejanović.

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović ocijenio je da današnji let predstavlja primjer solidarnosti.

„Kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori želim da se zahvalim Operativnom štabu Vlade Crne Gore, Ministarstvu vanjskih poslova, Upravi policije, Aerodromima Crne Gore i nacionalnom prevozniku Montenegro Airlinesu što je na naš zahtev prihvatio da ovim humanitarnim letom evakuišemo državljane Republike Srbije koji su se našli na teritoriji Crne Gore u Srbiju“, rekao je Božović.

Iz Vlade su kazali da je svakom putniku na letu za Beograd na ispraćaju poklonjena po jedna boca crnogorskog vina.

Bonus video: