Žele da smanje mogućnost zaraze: Zaposleni i direktor Doma starih u Bijelom Polju u izolaciji

“Nakon skoro deset godina rada, naša ustanova se našla pred, možda, najvećim izazovom do sada, da zaštiti korisnike od pošasti korona virusa"
3868 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje
Bijelo Polje
Ažurirano: 01.04.2020. 13:35h

Od dana stupanja na snagu naredbe, odluke i preporuke Ministarstva zdravlja, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore povodom koronavirusa, zaposleni koji rade neposredno sa korisnicima u Domu starih u Bijelom Polju, zajedno sa direktorom Dejanom Pavićevićem, nalaze se u izolaciji, kako bi i na taj način smanjili mogućnost da se virus "donese" spolja u samu ustanovu. Ostali zaposleni vrijedno rade od kuće.

“Nakon skoro deset godina rada, naša ustanova se našla pred, možda, najvećim izazovom do sada, da zaštiti korisnike od pošasti koronavirusa. Preduzeli smo sve potrebne mjere i ispoštovali preporuke nadležnih organa, a odlukom da ostanemo u izolaciji sa našim korisnicima potvrdili smo najveći stepen odgovornosti i ljubavi prema njima”, saopštio je direktor Doma Dejan Pavićević i zahvalio svim zaposlenim na požrtvovanosti i trudu.

On je dodao da su zaposleni na ličnom primjeru pokazali smo kako bi svi trebalo da budu odgovorni prema starijim licima koji su najranjivija kategorija u ovoj situaciji.

Bonus video: