Koronavirus registrovan i kod dvoje djece starosti do devet godina

Najviše oboljelih je starosne dobi od 50 do 59 godina - njih 22
20655 pregleda 3 komentar(a)
Naslovna strana sajta, Foto: Coronainfocg.me
Naslovna strana sajta, Foto: Coronainfocg.me
Ažurirano: 01.04.2020. 15:08h

Koronavirus registrovan je i kod dvoje djece starosti do devet godina, podatak je objavljen na zvaničnom sajtu Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti coronainfocg.me.

U Crnoj Gori koronavirus je registrovan kod ukupno 120 građana.

Kod djece starosti od 10 do 19 godina oboljelih je 12.

Najviše oboljelih je starosne dobi od 50 do 59 godina - njih 22.

Starosne dobi od 40 do 49 godina je 19 oboljelih, a od 60 do 69 godina je 18 oboljelih.

Prema objavljenim podacima koronavirus je registrovan kod 62 muškarca i 52 žene.

Najviše zaraženih njih 87 (72,50 odsto) je iz kontakta.

Od koronavirusa umrle su dvije osobe.

Pod nadzorom je 6.375 građana.

Iz Ministarstva javne uprave su saopštili da je cilj da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjerama i naredbama Vlade Crne Gore, preporuke Insituta za javno zdravlje, te druge informacije koje dolaze iz provjerenih i zvaničnih izvora.

"Sajt će sadržati sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje će se ažurirati na dnevnoj osnovi i predstavljaće u narednom periodu zvaničan kanal komunikacije sa građanima. Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set prepuruka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima", navodi se u saopštenju MJU.

Sajt sadrži i elektronski sevis "Doniraj i ti" putem kojeg građani, privreda, dijaspora i svi zainteresovani mogu da doniraju novac Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti na potpuno siguran način.

Bonus video: