URA Nikšić: Radnici Metalca od decembra ne primaju plate, korona kriza im je kap u prepunoj čaši

“Uništavanje radničke klase bio je jedan od primarnih ciljeva vladajuće neradničke, menadžerske i liderske elite u Crnoj Gori, i mora im se čestitati - jedino su njega realizovali u punom kapacitetu. Sve su fabrike u stečaju i svi su radnici gladni. Koliko su važne proizvodne djelatnosti države, otkrićemo u toku korona-krize na najbolniji mogući način”, tvrde u nikšićkoj URI
3436 pregleda 1 komentar(a)
Radnici metalca
Radnici metalca

Kako preživjeti koronu bez plate, ovih dana znaju dobro radnici nikšićkog “Metalca” koji su pola oktobarske plate primili još u decembru a ova kriza im je kap u prepunoj čaši, saopštili su danas iz nikšićke URE.

Kažu da su ti ljudi još živi, tako da, kako kažu, "nadležni koji trenutno izmiruju važnije potražioce, računaju na njihov imunitet na sve moguće viruse: gladi, korone, bezobrazluka i bahatosti onih koji odlučuju o njihovoj sudbini".

“Uništavanje radničke klase bio je jedan od primarnih ciljeva vladajuće neradničke, menadžerske i liderske elite u Crnoj Gori, i mora im se čestitati - jedino su njega realizovali u punom kapacitetu. Sve su fabrike u stečaju i svi su radnici gladni. Koliko su važne proizvodne djelatnosti države, otkrićemo u toku korona-krize na najbolniji mogući način”, tvrde u nikšićkoj URI.

Ističu da je "pouzdani investotor", koga je lično Veselin Grbović doveo, vjerovatno samo slijedio instrukcije i preduzeće doveo do stečaja.

“Koje se tu sve igre igraju, nije više ni važno, važno je da nadležni, po običaju, nisu ni pomislili na gladnu sudbinu radnika Metalca. Oni koji žele da rade i da svojim radom pošteno izdržavaju porodice u ovoj državi to svoje pravo ne mogu ostvariti. Njihova sudbina kao ping-pong loptica ide od Grbovića do pojedinih članova Vlade”, navode oni u saopštenju.

Iz nikšićke URE pojašnjavaju da je Grbović trebao da obavijesti Ministarstvo ekonomije, “ali kad su im se radnici Metalca obratili, vjerujući jednom gradonačelniku na riječ, ispostavilo se da u Ministarstvu nikad nisu čuli za njihov problem”.

“Još jedna uspješna investicija DPS vlasti i "pouzdani investitor" ko zna koji po redu. Ključno pitanje u svemu je: Ko će preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku, jer je na ivicu egzistencije doveo radnike Metalca i njihove porodice koji u i ovim kriznim momentima nemaju ništa od plata još od decembra”, navode u nikšićkoj URI.

Osvrćući se ironično na cijelu situaciju kažu da očekuju od Grbovića da dovede novog, još pouzdanijeg investitora.

“Dok po njegovom aminu, Opština naplaćuje porez za parking nikšićkim taksistima koji su zbog vanredne situacije parkirani doma, što bi trebalo da je besplatno, a radnike "Metalca" prepušta razornim virusima gladi i korone. Empatično, depeesovski, bez dileme”, zaključuju oni u saopštenju.

Bonus video: