OBUHVAĆENO I DODATNIh 35 PORODICA sa spiska Udruženja penzionera Tivat

Nastavlja se distribucija humanitarne pomoći u Tivtu: U petak podjela pripadnicima RE populacije

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri OTZS i OO Crvenog krsta uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima
1441 pregleda 0 komentar(a)
Aktivista Crvenog krsta u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Aktivista Crvenog krsta u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Distribucija donacije koja je stigla sa namjenom da bude uručena stanovništvu romsko-egipćanske populacije u Tivtu, biće organizovana u petak na Lovanji, naselju „7.jul“ i u Gradiošnici.

„Na terenu će biti timovi koje čine predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i predstavnika NVO Udruženje Egipćana.“- saopštila je Nevena Božović iz OO Crvenog krsta Tivta.

Timovi volontera OTZS i Crvenog krsta nastavili su i danas distribuciju pomoći stanovništvu iz kategorije koja je rizična za obolijevanje od koronavirusa.

“Opštinski odbor Crvenog krsta zahvaljuje građanima koji se javljaju sa željom da doniraju namirnice, što je moguće uz konsultacije sa ovom organizacijom. Naši volonteri ove namirnice pripremaju za sljedeće akcije podjele pomoći, odziv građana raste iz dana i veoma smo zahvalni svima na tome.“ - dodala je Božović.

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri OTZS i OO Crvenog krsta uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

Akcija podrške realizuje se u saradnji Opštine Tivat, OO Crvenog krsta, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Donatori su brojni privrednici grada. Podjelom paketa sa namirnicima i higijensko sanitarnim sredstvima biće obuhvaćeno i dodatnih 35 porodica sa spiska Udruženja penzionera Tivat.

Preporučujemo za Vas