Kapa: Kradu, truju i ubijaju mi stoku

“Pojedinci za koje imam dokaze namjerno tjeraju stoku ka magistrali, ne bi li izazvali neku nesreću, i meni nažao napravili", tvrdi Cetinjanin
5110 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ilija Kapa sa Cetinja demantovao je optužbe predstavnika Mjesne zajednice “Sveti Stefan” da grla stoke koje on drži prave veliku štetu stanovnicima paštrovskih sela, tvrdeći da je upravo suprotno i da i da mu truju, ubijaju i kradu stoku.

Mjesna zajednica prije dva dana objavila je fotografije krava u Miločerskom parku.

“Zajedno sa ocem vlasnik sam stada koje držim već nekih 12 godina u Paštrovskoj gori. Želim da javnosti da ukažem što mi se dešava. Nije istina ono što govore . Istina je da moja stoka sadje u neka paštrovska sela, ne uništavaju automobile, i nema tih korida. Nekoliko desetina rasnih grla stoke mi je ubijeno, i ukradeno. Od čega nekoliko bikova po 1000kg , krava, junadi, junica, i velikih teladi”, naveo je Kapa.

Ističe da mu je prije dva i po mjeseca ubijeno, ukradeno tele.

Povezani članci

01. April 2020.

Krdo krava u Miločerskom parku

“Uhapšena je osoba koja je to uradila, imala je pomagača, kod kojeg je pronađeno meso, i kojem sigurno nije prvi put. Znači, samo trpim štetu, koju mi rade organizovana lica, koja ubijaju, i kradu stoku. Onima koji kažu da se ja bogatim, poručujem da ne pričaju neistine, jer evo nekoliko godina u šteti sam nekoliko desetina hiljada eura. Grla mi se truju, ubijaju, i kradu. U januaru mjesecu ubijena mi su mi tri rasna grla, od čega visoko steona rasna krava (devet mjeseci steona), poslije toga ubijeno I ukradeno tele. Učijena je rasna junica osam mjeseci steona, gdje je obdukcioni nalaz potvrdio moje sumnje. Tužilac nije pokrenuo postupak, a ubijene su dvije krave”, naglasio je Kapa.

On je Vijestima dostavio fotografije krava za koje kaže da su ubijene u januaru, u mjestu Brda Petrovac, "od kojih je tele upucano i ukradeno".

“Pojedinci za koje imam dokaze namjerno tjeraju stoku ka magistrali, ne bi li izazvali neku nesreću, i meni nažao napravili. Dobijam razne prijetnje i čujem što se priča. Molim sve nadležne organe da pronađu počinioce, kojima sam se više puta obraćao”, kazao je Kapa.

Bonus video: