Medojević direktor AZLP

Pored Medojevića, kandidati su bili članica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije Goranka Vučinić i dosadašnji direktor AZLP Čedomir Mitrović
22154 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2020. 12:45h

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) izabrao je Ivana Medojevića za novog direktora te agencije.

Pored Medojevića, kandidati su bili članica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije Goranka Vučinić i dosadašnji direktor AZLP Čedomir Mitrović.

Medojević je do sada obavljao funkciju v.d. pomoćnika ministra održivog razvoja i turizma.

"Nakon uvida u dokumentaciju i lične biografije kandidata, većinom glasova „za“ i to predsjednika Savjeta Sretena Radonjića i člana Savjeta Bojana Obrenovića imenovan je Ivan Medojević, dugogodišnji državni tužilac u osnovnom državnom tužilaštvu, dok je član Savjeta Muhamed Gjokaj bio protiv njegovog izbora", saopšteno je iz Agencije.

Savjet je, kako se navodi, cijeneći važnost budućeg rada AZLP, kao i potrebu kadrovske promjene u toj instituciji, a polazeći od dosadašnjeg rada državnog tužioca Medojevića, smatrao da on može uspješno odgovoriti svim obavezama koje stoje pred tom značajnom institucijom u narednom periodu.

Bonus video: