Ljudskost u doba korone: Donacije, dobrovoljci, volonteri

Pratite sve primjere humanosti u Crnoj Gori. Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...
2097 pregleda 0 komentar(a)
Volonter Crvenog krsta Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Volonter Crvenog krsta Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...

Bjlopoljac Aladin Jašarević, iz mjesta selo Srđevac, koji privremeno radi u Njemačkoj, donirao je 18 paketa hrane i higijenskih artikala za porodice slabijeg imovnog stanja na tom području bjelopoljske Opštine.Na pomoći humanom Bjelopoljcu se zahvalio predsjednik mjesne zajednice Lozna Safet Spahić.
Jašarević je kazao da će se uvijek rado odazvati sličnim akcijama.

Poslanici Posebnog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore uplatili su 1.500 evra pomoći Narodnoj kuhinji Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Poslanici su ovim činom željeli da pošalju poruku solidarnosti i da ukažu na potrebu da se pomogne najugroženijima - onima koji ova teška vremena provode gladni čekajući obrok iz Narodne kuhinje", navodi se saopštenju poslanika Posebnog kluba, koje potpisuje njihov sekretar Dušan Slijepčević.

Dodaje se da će, shodno mogućnostima, poslanici Posebnog kluba i narednog mjeseca donirati dio svojih plata.

Glavni grad Podgorica je nedavno uplatio Nacionalnom koordinacionom tijelu novčana sredstva u iznosu 65.000 eura, koja su proslijeđena Crvenom krstu Crne Gore kako bi se obezbijedili paketi hrane i sredstava za higijenu kao pomoć najugroženijim penzionerima i pripadnicima RE populacije, saopštili su oni.

"Kako je veliki broj naših sugrađana u teškoj materijalnoj situaciji, a ne pripada navedenim grupama, Sekretarijat za socijlano staranje je, u saradnji sa Crvenim krstom, obezbijedio dodatnih 60 paketa za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, sa akcentom na samohrane majke i familije sa više djece", kaže se u saopštenju.

Danilovgrađanin koji živi na katunu Jabukovac juče je dobio pomoć. Navijači iz grupe Crnogorci Danilovgrad, na zahtjev lokalnog Crvenog krsta, po nepristupačnom terenu odnijeli su mu pakete pomoći. Njih šestorica, do kuće čovjeka kom je trebala pomoć, hodali su tri sata. Oni su pješačili od Gornjih Rojevića do katuna Jabukovac.
autor: Privatna fotografija

Članovi Upravnog odbora Islamske zajednice Plav – Gusinje iz Njujorka (IZPG) uplatiće Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 10.000 dolara, dok će 31.000 dolara donacije uplatiti opštinama i gradovima na sjeveru države: Plav, Gusinje, Murino, Andrijevica, Berane, Rožaje, Petnjica i Bijelo Polje, za nabavku osnovnih životnih namirnica za porodice i pojedince u stanju socijalne potrebe.

Iz IZPG su najavili da je ovo samo početak pomoći Crnoj Gori u sprječavanju i suzbijanju ove zarazne bolesti.

Klub odbornika i sekretar OO Demokrata Plužine, donirali su pakete osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Plužine.

autor: Demokratska Crna Gora
Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišao je danas sa predstavnicima Crvenog krsta selo Biokovac, i uručili pomoć u hrani i higijeni za 70 domaćinstava."Pomoć u hrani za 70 porodica uručiće volonteri Crvenog krsta zajedno sa predstavnicima Mjesne zajednice”, kazao je Smolović, zahvaljujući se donatorima i Crvenom krstu koji je proteklih dana uručio pomoć za 800 porodica.Koordinator Crvenog krsta Mašan Živković je podsjetio da pored pomoći u hrani i higijeni geronto domaćice svakodnevno obilaze 60 domaćinstava.
Crvenom krstu u Bijelom Polju pristigle su nove donacije firmi Imlek BOka – jogurt i pavlaka u vrijednosti 1. 059 eura, Merkator doo – pribor sveske i bojanke za 50 mališana. Donaciju u hrani za deset porodica uručili su pripadnici Centra bezbjednosti Bijelo Polje, dok su radnici Službe zaštite i spašavanja uručili 250 eura pomoći.

Bonus video: