Podgorica: Studentski dom će biti mjesto za smještaj oboljelih od koronavirusa

Šefica Operativnog štaba Vesna Miranović je saopštila da su tri osobe iz karantina na Vučju takođe premještene u Studentski dom, od kojih su dvije pozitivne na novi koronavirus, dok je jedna iz neposrednog kontakta
28435 pregleda 7 komentar(a)
Danas ispred novog Studentskog doma u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Danas ispred novog Studentskog doma u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2020. 15:15h

Novi Studentski dom u Podgorici ubuduće će biti mjesto za smjestaj osoba koje su pozitivne na novi koronavirus, potvrdila je "Vijestima" šefica Operativnog štaba Vesna Miranović.

"Studentski dom će ubuduće biti mjesto gdje će se smještati osobe iz karantina koje su pozitivne, a posebno od njih (u drugim sobama) i osobe koje su sa njima bile u bliskom kontaktu", kazala je Miranović.

Ona je rekla da je zbog toga jedan sprat u Studentskom domu, gdje je registrovan prvi slučaj obolijevanja u karantinu već prije nekoliko dana ispražnjen i na njemu se nalazi samo jedna osoba", rekla je Miranović.

Ona je saopštila da su tri osobe iz karantina na Vučju takođe premještene u Studentski dom, od kojih su dvije pozitivne na novi koronavirus, dok je jedna iz neposrednog kontakta.

"Danas selimo sve ostale u Institut Igalo po istom režimu po kome su i došle sa aerodroma do Studentskog doma: maske, rukavice, organizovani prevoz uz pratnju policije", istakla je Miranović.

Ona je pojasnila da su ovo mjere koje će dovesti do grupisanja putnika na osnovu epidemijske situacije, sa ciljem prevencije širenja epidemije.

Galerija

Bonus video: