PRAVO NA PLAĆENO ODSUSTVO

Povodom Uskrsa: Ovo su neradni dani za građane rimokatoličke vjeroispovijesti

"Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu"
2677 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2020. 13:59h

Neradni dani povodom predstojećeg vjerskog praznika Uskrsa, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti biće petak, nedjelja i ponedjeljak, saopšteno je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Iz tog resora su objasnili da vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo tri dana radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Uskrs.

"To su petak, 10. april, nedjelja, 12. april i ponedjeljak, 13. april", kazali su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

To je predviđeno Zakonom o svetkovanju vjerskih praznika.

"Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas