Egzotika balkona i filmovi po vazdan

Novljanka Vanja Kovačević već 11 dana je u karantinu u hotelu na ulcinjskoj Velikoj plaži
2519 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz karantina, Foto: Privatna arhiva
Detalj iz karantina, Foto: Privatna arhiva

Gledam filmove po cijeli bogovjetni dan, objašnjava Novljanka Vanja Kovačević kako u hotelskom objektu Karizme na Velikoj plaži, u Ulcinju, provodi karantinske dane.

Balkon joj je sa sjeverne strane, pa kaže da sunce gleda do 10:15.

“Svejedno, balkon mi je egzotična lokacija. Još malo, proći će i ovo“, optimista je Vanja koja je u karantinu već 11 dana.

Novljanka je, sa još tri državljanina Crne Gore, evakuisana sa Malte 27. mata, avionom koji je organizovala Vlada Makedonije za njihove građane.

“Naše Ministarstvo vanjskih poslova, u saradnji sa Makedoncima, nama je obezbijedilo mjesto na tom letu. Na aerodromu u Skoplju čekao nas je kombi koji je naša Vlada organizovala u saradnji sa jednom privatnom firmom, kojoj se ovim putem zahvaljujemo, jer su volontirali i doveli nas doma“, priča Vanja.

sss
Dobro je dok sunca ima: Kovačević(Foto: Privatna arhiva)

Čim su stigli u Crnu Goru, direktno su sprovedeni do karantina na Velikoj plaži.

“Dočekala nas je Vojska Crne Gore, koja nas je uputila u pravila i način funkcionisanja karantina. Ukratko - nema izlaska iz sobe 14 dana, u slučaju kršenja tog pravila slijedi krivična prijava“, pojašnjava Vanja pravila u karantinu.

Naglašava da su uslovi za život u karantinu više nego dobri.

“Dobijamo tri obroka dnevno, imamo mogućnost da nam se dostave stvari koje nam trebaju, a svi koji su zaduženi da vode računa o nama su ljubazni i time nam olakšavaju boravak ovdje. Ali, što je dosta, dosta je. Ako nam produže još dan, možda probamo da letimo“, kaže Vanja u šali.

avio
Pred polazak sa Malte(Foto: Privatna arhiva)

Ona se u njeno i u ime njenih prijatelja koji su sa njom stigli sa Malte, zahvalila Vladi, Ministarstvu vanjskih poslova i našoj ambasadi u Rimu.

“Jer su u svom ovom haosu, ipak mislili i na nas. Bićemo savjesni građani I “seđećemo doma“, poručuje Novljanka.

Bonus video: