Glavni grad: Zaposleni u "Čistoći" za primjer ostalim lokalnim samoupravama

"Problem vodosnabdijevanja naselja Kakaricka gora nije problem bilo kojeg pojedinca sa tog područja, već ukupno 500 porodica, koje će nakon više decenija, uskoro dobiti vodovodni sistem koji će Glavni grad koštati preko pola miliona eura", navode iz uprave Glavnog grada
842 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada uprave Glavnog grada, Foto: PG Biro
Zgrada uprave Glavnog grada, Foto: PG Biro

Uprava Glavnog grada ne dijeli svoje građane po nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, poručili su iz lokalne samouprave povodom navoda Elvisa Beriše iz Građanskog pokreta UPRE, koji se odnose na vodosnabdijevanje romskih porodica na Kakarickoj gori, kao i navodonog nekorišćenja lične zaštitne opreme radnika gradskog preduzeća Čistoća doo.

"Problem vodosnabdijevanja naselja Kakaricka gora nije problem bilo kojeg pojedinca sa tog područja, već ukupno 500 porodica, koje će nakon više decenija, uskoro dobiti vodovodni sistem koji će Glavni grad koštati preko pola miliona eura. Posebno smo ponosni na to što ćemo do kraja sedmice potpisati ugovor sa izvođačem radova i svim našim sugrađanima sa tog područja trajno riješiti ovaj problem. U međuvremenu, svi stanovnici Kakaricke gode koji su se obratili zahtjevom, a od početka pandemije bio je jedan takav zahtjev, dobili su cistjernu vode od Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada odmah po obraćanju, jer smo svjesni veličine i značaja ovog problema", navode iz Glavnog grada.

Kada su u pitanju navodi Beriše da radnici gradskog preduzeća "Čistoća" ne nose ličnu zaštitnu opremu, "odgovorno tvrdimo da je gospodin Beriša jedina osoba koja je iznijela to zapažanje", navode iz Glavnog grada.

"Izuzetno smo ponosni na zapošljene u gradskom preduzeću Čistoća koji služe za primjer ostalim lokalnim samoupravama i u ovakvim okolnostima su nerijetko pozvani i pored svojih mnogobrojnih zaduženja, da pomognu kolegama iz onih opština kojima je ovakva pomoć potrebna. Glavni grad je čak i prije pojave prvog slučaja zaraženog koronavirusom nastojao da nizom mjera svoje građane zaštiti i da im obezbijedi pomoć. O tome koliko smo radili javnost je već upoznata. O tome šta je gospodin Beriša radio za svoje sunarodnike prije nego mu je ova situacija omogućila da se istakne, javnost nažalost nije upoznata", zaključuju iz Glavnog grada.