Još jedna srna vozilom ubijena na putu, lovačko društo apeluju da se postavi signalizacija

"Lovački pas "posavac" sa ogrlicom, koji je jurio za životinjom, nasrnuo je na nju, nakon što su je udarila kola
3094 pregleda 0 komentar(a)
Uginula srna, Foto: Čitalac Vijesti
Uginula srna, Foto: Čitalac Vijesti

Nepoznata osoba, jutros je, na magistralnom putu od Kolašina prema Podgorici, u mjestu Lugovi vozilom udarila srnu. Teško povijeđena životinja ubrzo je uginula. Prije mjesec i po na istom dijelu magistrale, stradao je srndać.

U Lovačkom društvu (LD) "Manstir Morača", čiji su predstavnici odmah stigli na lice mjesta, kažu da je nedvosmisleno utvrđeno da je životinja uginula od povreda zadobijenih od udara vozila. To je "Vijestima" potvrdio i kolašinski veterinar Saša Drljević.

Predsjednik LD Petar Medenica rekao je da je sada više nego jasno da Direkcija za saobraćaj treba da postupi po hitnom zahtjevu tog društva i da na određenim lokacijama na magistrali postavi saobraćajnu signalizaciju, koja upozorava da može biti divljači na putu.

"To smo tražili još prije ovog slučaja, jer je je istom dijelu magistrale ubijen srnadać. Tražili smo od Direkcije da što prije izađe u susret našim zahtjevima, kako bismo zaštitili i životinje, ali i vozače. Velika je šteta, ali i ogromna opasnost da se ovo dešava. Sabraćajne znakove treba postaviti na više lokacija", kazao je Medenica.

Nekolicina očevidaca, koji su se zaustavili na magistrali, kako bi pokušali da pomognu povrijeđenoj životinji, ispričali su "Vijestima" da je za srnom jurio lovački pas sa ogrlicom.

"Lovački pas "posavac" sa ogrlicom, koji je jurio za životinjom, nasrnuo je na nju, nakon što su je udarila kola. Ranjenu srnu odbranili smo od psa, ali, nažalost, njene povrede bile su teške, pa nije preživjela", kazao je jedan od prolaznika.

U LD kažu da, prema njihovim informacijama, koje su dobili od mještana, na ranjenu životinju nasrnuo je pas lutalica.

Bonus video: