pozvao na poštovanje preporuka nadležnih

Čavor: Svi djelovi sistema rade danonoćno u borbi protiv epidemije

Vlada i NKT su pravovremenim, odlučnim i sadržajnim reagovanjem i mjerama dali puni doprinos borbi protiv novog koronavirusa, ističe predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu
1460 pregleda 5 komentar(a)
Čavor, Foto: Luka Zeković
Čavor, Foto: Luka Zeković

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Branko Čavor, pohvalio napore svih djelova sistema koji, kako je kazao, rade danonoćno kako bi efekti virusa CoVID-19 bili što manji po živote i zdravlje građana.

"Cijeneći cjelokupan društveni kontekst koji je izazvan pojavom i širenjem virusa CoVID-19 vjerujem da možemo slobodno kazati da su Vlada Crne Gore i Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti pravovremenim, odlučnim i sadržajnim reagovanjem i mjerama dali puni doprinos borbi protiv ove pošasti, a o čemu najbolje govore rezultati te aktivnosti u borbi za zdravlje i živote građana Crne Gore. Takođe, važno je iskazati i veliku zahvalnost zdravstvenom segmetu bezbjednosti, odnosno svim zdravstvenim radnicima koji svojim nesebičnim i predanim zalaganjem daju izuzetno značajan doprinos u ovoj teškoj borbi", rekao je Čavor.

Posebnu pohvalu, ističe on, zaslužuju i službenici u sektoru bezbjednosti - Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu odbrane, pripadnici Uprave policije, Vojske Crne Gore koji ulažu vanredne napore kako bi dali doprinos u očuvanju zdravlja građana Crne Gore i spašavanju njihovih života.

"Posebnu podršku zaslužuju pripadnici Uprave policije koji u posebnim i otežanim uslovima profesionalmo, stručno, odgovorno i posvećeno rade u primjeni propisa kojima se sankcionišu prekršioci ovih mjera a u cilju preveniranja daljeg širenja ove opake bolesti koja je zahvatila populaciju na globalnom planu. Pored navedenog djelovanja, a u cilju zaštite najviših vrijednosti zdravlja i života građana Crne Gore, važnim se cijene i napori snaga bezbjednosti i odbrane koji u ovim posebnim uslovima daju izuzetan doprinos očuvanju bezbjednosti i imovine građana Crne Gore, te efektivnom djelovanju sistema u cjelini obavljajući i poslove iz svoje redovne nadležnosti", dodaje Čavor.

Imajući u vidu važnost ovih poslova za naše društvo i njihov predan rad, neophodno je, ističe Čavor, posebnu pažnju usmjeriti na poboljšanje standarda svih aktera uključenih u ovu borbu, te navodi da će u narednom periodu u tom pravcu, kao predsjednik Odbora za bezbjednost -"siguran sam uz saglasnost i ostalih članova, iskazati punu podršku."

"Još jednom pozdravljam i pohvaljujem napore svih djelova sistema koji rade danonoćno kako bi efekti virusa CoVID-19 bili što manji po živote i zdravlje građana. Čitavo društvo im iskazuje divljenje i poštovanje, na velikoj požrtvovanosti u prvim redovima borbe protiv ove opasne bolesti. Na kraju, pozivam sve građane Crne Gore na solidarnost, uzajamno poštovanje, požrtvovanost i društvenu odgovornost, kako bismo zdravstveni problem sa kojim smo suočeni bili u mogućnosti prevazići sa najmanjim posljedicama. Zato moramo svi da damo pojedinačan doprinos i poštujemo preporuke Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela, kako bi svojim aktivnostima smanjili mogućnost daljeg širenja virusa, a time i ugrožavanja sopstvenog ali i života drugih građana. #Ostani doma! zbog sebe, svojih najmilijih i društva u cjelini", zaključio je Čavor.

Preporučujemo za Vas