Više požara u Kolašinu, avioni MUP-a gasili požar u Međuriječju

Direktorat za vanredne situacije apelovao na one koji čiste imanje od korova i pale vatru, da rade to na bezbjedan način i da vatru ne šire
3356 pregleda 0 komentar(a)
Požar u Kolašinu, Foto: SZS Kolašin
Požar u Kolašinu, Foto: SZS Kolašin
Ažurirano: 07.04.2020. 18:28h

Na području kolašinske opštine i danas su bili aktivni požari na više lokacija. Na poziv kolašinske Službe zaštite i spasavanja angažovani su avioni avio-helikopterske jedinice MUP-a, koji su gasili požar u Međuriječju. Zahvaljujući tome, vatra nije ugrozila kuće Jovanovića u tom selu.

U saopštenju Direktorata za vanredne situacije apeluje se na one koji čiste imanje od korova i pale vatru, da rade to na bezbjedan način i da vatru ne šire.

Od 12 sati danas pripadnici Službe zaštite i spasavanja su na terenu. Vatrogasci, kako je rekao komandir te službe, Željko Darmanović, nijesu mogli da stignu na sva mjesta gdje je gorelo, pa su bili prinuđeni da biraju najkritičnije lokacije.

“U Oćibi se vatra bila primakla kućama Medenica. U Rečinama se gasio požara u blizini kuća Tapuškovića. Gorjelo je u Gornjem Lipovu, Trebaljevu, gdje je požar buknuo u šumi iznad pruge. Nijesmo mogli napustiti taj teren, pa smo za gašenje požara u Međuriječju tražili pomoć", kazao je on.

SZS Kolašin
Požar u Kolašinu(Foto: SZS Kolašin)

Darmanović objašnjava da su vatrogasci iscrpljeni, jer nemaju dovoljno ljudstva. On je i danas, kako i nekoliko puta tokom minulog mjeseca, apelovao na sugrađane da se uzdrže od neodgvornog ponašanja i da shvate da “vatrogascima prave velike probleme i izlažu ih rizicima”.

Bonus video: