uputio čestitku povodom praznika – Pesaha

Đukanović: Svijetu više nego ikad potrebna mudrost i istrajnost jevrejskog naroda

"Ponosni na svoju slavnu istoriju, na očuvanje multietničnosti i multikonfesionalnosti i u najtežim vremenima, mi u Crnoj Gori Jevrejsku zajednicu smatramo dodatom vrijednošću savremenog crnogorskog društva i svojevrsnim simbolom njegovog napretka", poručio je predsjednik
2135 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je čestitku povodom velikog jevrejskog praznika – Pesaha, predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i svim pripadnicima Jevrejske zajednice, uz najbolje želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

"Pesah ove godine dočekujemo u uslovima do sada nezabilježenog globalnog izazova – pandemije korona virusa, s kojim je suočena i naša zemlja. U uslovima kada je prioritet države, cijelog društva i svakog pojedinca očuvanje zdravlja ljudi, pored savremenih medicinskih dostignuća, svijetu je više nego ikada potrebna višemilenijumska mudrost i istrajnost jevrejskog naroda koji je kroz svoju dugu istoriju hrabro odolio svim pošastima. Ponosni na svoju slavnu istoriju, na očuvanje multietničnosti i multikonfesionalnosti i u najtežim vremenima, mi u Crnoj Gori Jevrejsku zajednicu smatramo dodatom vrijednošću savremenog crnogorskog društva i svojevrsnim simbolom njegovog napretka. Ona je dio svih naših uspjeha na putu evropskih i evroatlanskih integracija, i ukupnog ekonomskog i demokratskog razvoja zemlje. Uvjeren da će zajedništvo po kojem je Crna Gora prepoznatljiva doći do punog izražaja i u otklanjanju posljedica pandemije, još jednom vam čestitam praznik, sa željom da ga proslavite u dobrom zdravlju, u miru i blagostanju", stoji u čestitki predsjednika.

Preporučujemo za Vas