Nadzor radova će biti povjeren podgoričkom “Europrojektu”

Novi Volvoks gradi novu zgradu CANU?

Prema informacijama sa portala Uprave za javne nabavke, Uprava javnih radova je 18. marta odlučila da je ponuda „Novog Volvoksa“ od 9,1 miliona eura najpovoljnija, ali ugovor još nije potpisan
3379 pregleda 1 komentar(a)
CANU, Foto: Boris Pejović
CANU, Foto: Boris Pejović

Izgradnju i rekonstrukciju objekta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) pod Goricom radiće najvjerovatnije kompanija „Novi Volvoks“, a nadziraće ih firma „Europrojekat“ iz Podgorice.

Prema informacijama sa portala Uprave za javne nabavke, Uprava javnih radova je 18. marta odlučila da je ponuda „Novog Volvoksa“ od 9,1 miliona eura najpovoljnija, ali ugovor još nije potpisan.

Nadzor nad radovima na izgradnji i rekonstrukciji objekata CANU pod Goricom povjeren je “Europrojektu” za 81.070 eura.

Kako je ranije saopšteno, predviđeno je da se izgradi nova zgrada CANU i rekonstruiše staro zdanje pod Goricom.

Novo zdanje pored postojećeg, gradiće se po urbanističko-arhitektonskom rješenju arhitekata Đorđa i Branislava Gregovića, Marka Bešovića i Veljka Radulovića iz studija “Grad”, koji su pobijedili na konkursu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema planu, predviđeno je da se prvo izgradi nova zgrada od 5.300 kvadrata, koja će između ostaloga imati centralni atrijum, svečanu i skupštinsku salu, biblioteku...

Biće rekonstruisana i postojeća zgrada.

Rok za završetak radova je 730 dana (dvije godine), a sa izvođačem radova je dogovoreno odloženo plaćanje. Tako će tokom ove godine, stoji u odluci, biti isplaćeno 3,5 miliona, 2021. 4,6 miliona, a 2022. milion eura.

Skupština Crne Gore je još 1997. godine donijela odluku o finansiranju izgradnje nove zgrade za akademike. Izgradnja je započeta prije skoro deset godina, potrošeno je više od šest miliona eura, ali zgrada na Bulevaru Ivana Crnojevića još nije završena.

Na zahtjev Vlade, u tu zgradu treba da useli dio pravosudnih organa, a premijer Duško Marković je poručio ranije da će izgradnja novog zdanja CANU biti jedan od prioriteta

Preporučujemo za Vas