Pljevaljske zdravstvene ustanove spremne za nove situacije

Predsjednik Opštine Pljevlja i predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Opštine Pljevlja Igor Golubović ocjenio je da se mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti u Pljevljima generalno poštuju
1659 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak Opštinskog tima, Foto: Goran Malidžan
Sastanak Opštinskog tima, Foto: Goran Malidžan

Zdravstvene ustanove u Pljevljima su spremne za reagovanje na sve nove situacije, tehnički su i prostorno opremljene.

To je konstatovano na današnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Navedeno je da u Pljevljima nema zaraženih virusom covid 19 i da se 184 Pljevljaka nalaze u samoizolaciji.

Članovi Tima uputili su apel svim sugrađanima da pokažu najviši stepen samodiscipline i odgovornosti prema poštovanju preporuka i naredbi NKT;

“Da poštuju fizičku distancu u slučaju izlaska van domova, da maksimalno smanje kretanje van domova na najmanju moguću mjeru i da smanje ili onemoguće putovanja u gradove i mjesta u kojima su registrovani slučajevi, kao i dolazak iz takvih mjesta na teritoriju naše opštine. Samo na taj način opština Pljevlja može održati epitet jedne od rijetkih opština bez zaraženih korona virusom”, navodi se u saopštenju Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Predsjednik Opštine Pljevlja i predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Opštine Pljevlja Igor Golubović ocjenio je da se mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti u Pljevljima generalno poštuju.

“Od momenta stupanja mjera na snagu, registrovano je 15 krivičnih djela prema 16 lica koja su prekršila naredbe NKT i to kršenjem mjere o samoizolaciji, boravkom više lica na jednom mjestu, prevozu više lica od 2 u automobilu i radom ugostiteljskih objekata. Bez obzira na ove podatke, upućen je dodatni apel zaposlenih iz CB Pljevlja i Komunalne policije koji su članovi Opštinskog tima da se što više smanji okupljanje penzionera u centru grada, šetnje djece bez roditeljskog nadzora, okupljanje omladine na neformalnim mjestima, boravak i zadržavanje sugrađana u parku Vodice i kod česme kod Motela. Takođe, upućen je poziv sugrađanima da obavještavaju nadležne organe o svim uočenim nepravilnostima”, stoji u saopštenju.

Na sastanku opštinskog tima konstatovano je da opštinski “Call centar” radi bez problema, kao i Opštinska organizacija Crvenog krsta.

“Do danas je našim sugrađanima isporučeno preko 240 paketa jednokratne pomoći u namirnicama. Odlučeno je i da Opština Pljevlja uplati Crvenom krstu 4.000 eura za nabavku dodatnih namirnica za podjelu najugroženijim sugrađanima na seoskom području. Sve komunalne službe rade po utvrđenim obavezama u vrijeme trajanja ove vanredne situacije, a danas je odlučeno da će od sutra biti onemogućen dolazak stranaka u građanski biro Opštine Pljevlja radi predaje dokumentacije i zahtjeva, a da će se sva službena komunikacija prema građanima i od građana prema Opštini Pljevlja odvijati preko pošte i elektronskim putem. Upućene su i pohvale koleginicama iz Američkog ugla koje su do sada na svom 3D printeru izradile 70 medicinskih vizira koji su dostavljeni Opštoj bolnici na dalju upotrebu”, stoji u saopštenju.

Predsjednik Opštine Pljevlja zahvalio se svim građanima koji poštuju najvažniju preporuku i ostaju kod svojih kuća.

Bonus video: