Jojić: Volonteri Opštine Berane stižu i do najudaljenijih sela

Iz Opštine Berane podsjećaju da su 23. marta formirali Volonterski dostavni servis za podršku sugrađanima iz rizične grupe stanovništva kroz nabavku i dostavu namirnica i ljekova
826 pregleda 1 komentar(a)
Volonteri pomažu ugroženim građanima, Foto: Opština Berane
Volonteri pomažu ugroženim građanima, Foto: Opština Berane

Mreža od 40 volontera opštinskog Volonterskog dostavnog servisa nesmetano funkcioniše i na usluzi je građanima iz rizične grupe – samohrane osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici i nemoćne osobe kojima je zbog novonastale situacije – pojave i širenja koronavisura u Crnoj Gori, pomoć najpotrebnija. Za najugroženije stanovnike Opština je obezbijedila jednokratnu pomoć, kazao je Zoran Jojić, savjetnik u Službi predsjednika opštine.

Iz Opštine Berane podsjećaju da su 23. marta formirali Volonterski dostavni servis za podršku sugrađanima iz rizične grupe stanovništva kroz nabavku i dostavu namirnica i ljekova.

„Podsjećamo da su rizične grupe stanovništva stariji od 65 godina, nemoćne osobe i hronični bolesnici. Podršku za jedan broj sugrađana iz takve kategorije već obezbjeđuje Crveni krst“, rekao je Jojić za RTCG.

Četrdeset volontera čine zaposleni u lokalnoj samoupravi, kao i jedan broj građana koji su se priključili opštinskom Volonterskom servisu.

„Oko 150 porodica je do sada posredstvom Volonterskog servisa obuhvaćeno. Pored gradskog područja obuhvaćeno je i seosko. Stižemo do sela poput Šekulara, Police, Štitara… Sve navedene aktivnosti realizuju se na neprofitnoj, dobrovoljnoj osnovi i na osnovu solidarnosti sa građanima. Da stariji građani sve ozbiljnije shvataju zabranu napuštanja domova pokazatelj je povećan broj poziva kol centru Opštine Berane”, objasnio je Jojić.

Jojić
Jojić(Foto: Opština Berane)

On je podsjetio da Opština Berane pored toga svakodnevno pomaže najugroženije sugrađane u hrani i higijeni, kao i da „nastavlja da daje doprinos u borbi protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori, a sve u skladu sa naredbama i preporukama NKT.“

„Lokalna samouprava na čelu sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem, pored svih preuzetih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, od određivanja eventualnog karantina, preko dezinfekcije grada, vodi računa i o ostalim sugrađanima svakodnevno pomažući najugroženije“, navodi Jojić i dodaje:

“Značajno smo ojačali kadrovske kapacitete našeg kol centra, tako da su naše kolege konstantno na vezi sa sugrađanima kojima treba pomoć. Ponosni smo na to kako su Beranke i Beranci reagovali u ovoj situaciji i apelujemo na njih da tako nastave“, poručuje.

Podsjetio je da je telefonski centar dostupan građanima 24 sata za sve informacije.

Brojevi telefona su 080 051 051 (besplatan broj) i 068 896 983 (mobilni broj). Od ponedeljka do petka oba broja su u funkciji, dok je subotom i nedeljom dostupan za pozive broj moblnog telefona! Mejl je: opstinaberane@t-com.me.

Pozivanjem kol centra Opštine Berane građani mogu da se informišu i o svim poslovima iz nadležnosti lokalne uprave i lokalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Berane.

Apelovao je još jednom na sve sugrađane, u ime lokalne uprave, da se pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja pandemije

“Na kraju posebno Opština Berane izražava podršku i veliku zahvalnost našim zdravstvenim radnicima, opštinskoj Službi zaštite i spašavanja, Upravi policije, Komunalnoj policiji, Vodovodu i kanalizaciji i Komunalnom preduzeću, koji sebe nesebično daju u zaštiti zdravlja i bezbjednosti naših građana”, zaključio je savjetnik u Službi predsjednika.

Bonus video: