Mijatović: Dnevno stotinu Budvana i stranaca na plažama i šetalištima

Od 20. marta do 7. aprila komunalni inspektori i policajci za vrijeme zabrane kretanja zatekli pet osoba koje nijesu posjedovale potvrdu o slobodnom kretanju
16042 pregleda 15 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.04.2020. 15:54h

Načelnik budvanske komunalne polciije i inspekcije Aleksandar Mijatović kazao je da dnevno oko 100 građana opštine Budve ne poštuje propisane mjere, koje komunalni inspektori i policajci zatiču da se šetaju plažom, šetalištem... prostorima koji su zatvoreni i zabranjeni za okupljanja.

„Komunlna inspekcija i policija zatvorila je 29 dječjih igrališta, otvorenih teretana i parkova na teritoriji opštine Budva. Naši službenici redovno, svakodnevno vrše kontrole te ponovo zatvaraju ukoliko je usljed vjetra ili je to neko sam uklonio trake i rješenja koje smo postavili“, kazao je Mijatović „Vijestima“ nakon što je i danas izvršena kontrola javnih površina u gradu.

Kako dodaje, broj lica koja ne poštuju odluku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, a odnosi se na zabranu kretananja šetalištnom zonom, plažom i parkovima od Budve do Buljarice je oko stotinu na dnevnom nivou, kako crnogorskih, tako i stranih državljana.

„Za vrijeme zabrane kretanja lica u vremenskom periodu od 19 do pet časova radnim danima i vikendom u periodu od 13 do pet sati imamo oko 50 osoba koje izvode svoje kućne ljubimce, kao i lica koja posjeduju potvrdu o kretanju“, kazao je Mijatović.

budva
Detalj iz Budve(Foto: Budva)

On je naveo da su u periodu od 20. marta do 7. aprila, komunalni inspektori i policajci za vrijeme zabrane kretanja zatekli pet osoba koje nijesu posjedovale potvrdu o slobodnom kretanju.

„U saradnji sa Centrom bezbjendosti Budva ova lica su predata na dalje postupanje. Riječ je o državljanima Albanije, Ukrajine, Slovenije i Rusije“, kazao je Mijatović.

Bonus video: