U apotekama nema lijeka "concor"

"Nove količine su već ranije poručene i čeka se isporuka od uvoznika, pa se nadamo da će se stanje sa ovim lijekom uskoro stabilizovati”, saopšteno iz "Montefarma"
8636 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Pacijenti koji koriste lijek “concor” protiv visokog krvnog pritiska i angine pektoris ne mogu da dođu do terapije jer taj medikament nedostaje u mnogim crnogorskim apotekama.

Iz “Montefarma” su kazali da lijeka “concor” od 2,5 i 5 mg trenutno nema u državnim apotekama.

"Nove količine su već ranije poručene i čeka se isporuka od uvoznika, pa se nadamo da će se stanje sa ovim lijekom uskoro stabilizovati”, kazala je portparolka te ustanove Olivera Klikovac.

A u državnim apotekama građani će od danas moći da kupe napokon i zaštitne maske.

"Montefarm će isporučiti svojim apotekama, u svim opštinama u Crnoj Gori, određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika. Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na 5 komada po pacijentu”, saopštila je Klikovac.

U saopštenju piše da apoteke rade od 8 do 18 sati svim radnim danima i subotom, a one koje rade 24 sata nisu mijenjale radno vrijeme.

"Apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10m2 prostora, da poštuju međusobno rastojanje, kao i odluku o broju maski koje mogu kupiti".

Bonus video: