"ovakav potez nečuven i zastrašujuć"

URA: Prodaja maski iz donacija zastrašujuća, profiterstvo na muci građana

„Dakle ono što su strane države kao donaciju namijenili građanima Crne Gore, sada građani moraju da kupuju po cijeni koja je sve samo ne simbolična“, navode oni
4552 pregleda 13 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA

Iz Vlade Crne Gore trebalo bi da odgovore javnosti zbog čega je dio kontigenta zaštitnih maski koji je prethodnih dana iz donacija stizao u Crnu Goru sada u prodaji u državnim apotekama „Montefarm“ po cijeni od 0.51e za komad, poručili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni ovakav potez smatraju nečuvenim i zastrašujućim, imajući u vidu cjelokupni kontekst događanja.

„Dakle ono što su strane države kao donaciju namijenili građanima Crne Gore, sada građani moraju da kupuju po cijeni koja je sve samo ne simbolična“, navode oni.

„Dobro je što je najveći dio te zaštitne opreme stigao u zdravstvene ustanove kojima je takva oprema i najpotrebnija, a dio koji je namijenjen građanima trebalo je dijeliti besplatno u svim apotekama u Crnoj Gori, takođe limitiran broj  maski po jednom građaninu“, poručuju iz URE.

Zaključuju da je ovakav način uzimanja novca od građana zastrašujući i da je riječ o otvorenom nehumanom i protivpravnom profiterstvu na muci građana.

Preporučujemo za Vas