Nautički turizam nije potpuno stao: Stigle četiri jahte bez posade

Posredstvom pomorskog agenta, komapnije MRM iz Tivta, jedan od specijalnih brodova holanske kompanje za transport jahti "Sevenstar", uplovio je u luku Zelenika gdje su danas sa njega iskrcane četiri veće motorne jahte
1316 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković

Da nautički turizam u Boki nije potpuno zamro uprkos koronavirusu, pokazuje i današnji primjer kada su u dvije ovdašnje marine dovezene četiri jahte bez posade, a koje će u Crnoj Gori ostati do daljnjeg pri čemu će njihovi vasnici iz Sjeverne i Zapadne Evrope, kompanijama iz crne Gore plaćati vez i ostale troškove svojih brodova.

Posredstvom pomorskog agenta, komapnije MRM iz Tivta, jedan od specijalnih brodova holanske kompanje za transport jahti "Sevenstar", uplovio je u luku Zelenika gdje su danas sa njega iskrcane četiri veće motorne jahte.

Po dva od tih brodova potom su se, samo sa ukrcanim domaćim skiperom i pod nadzorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama odnosno pomorske Granične policije, uputila u marinu Porto Montenegro u Tivtu, odnosno novu Airport marinu podgoričke komopanije "Saniteko" u uvali Brdišta kod Ostrva cvijeća u Tivatskom zalivu.

Tamo će do daljnjeg ostati dvije od jahti koje su holandskim brodskim transporterom prispjele u Boku – 27 metara duga "Lorenz" i 23 metra duga "Sawasdee III".

U Porto Montenegro su danas stigle 22 metra duga jahte "June" i 24 metra duga "Claudia Z".

I dok će "June" čiji je vlasnik iz Hrvatske u Crnoj Gori sačekati da se završi vanredna situacija sa koronavirusom i odavde isploviti za Hrvatsku čim to prilike dozvole, 77 stopa dugi "Sunseeeker" "Clauda Z" u Porto Montenegru će ostati znatno duže jer će tivatska marina toj jahti biti matična luka u narednih godinu dana.

Bonus video: