Četiri službenika Uprave policije zaražena koronavirusom, 78 u samoizolaciji

“Policijski službenici stavljeni su u samoizolaciju ili karantin, jer su oni ili članovi njihovog domaćinstva doputovali iz određenih zemalja ili su imali privatno rizičan kontakt, do kojeg je moglo doći i usljed obavljanja redovnih policijskih poslova”, pojasnili su iz Savjeta
4579 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.04.2020. 17:56h

U Crnoj Gori četira službenika Uprave policije zaražena su koronavirusom, dok se njih 78 nalazi u samoizolaciji, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je, kako je saopšteno, informisan da se prema dosadašnjim informacijama, četiri službenika policije nalaze u karantinu.

“Policijski službenici stavljeni su u samoizolaciju ili karantin, jer su oni ili članovi njihovog domaćinstva doputovali iz određenih zemalja ili su imali privatno rizičan kontakt, do kojeg je moglo doći i usljed obavljanja redovnih policijskih poslova”, pojasnili su iz Savjeta.

Savjet je obaviješten da, ni u jednom slučaju od do sada registrovanih, razlozi ne proizilaze iz djelokruga policijskih poslova odnosno iz kontakata sa građanima.

“Neposredna primjena policijskih ovlašćenja i rad svih odjeljenja i centara bezbjednosti policije prilagođen je vanrednim okolnostima uzrokovanih epidemijom i organizovan je na način koji je bezbjedan za policijske službenike i građane”, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta su ocijenili da rukovodstvo policije sprovodi potrebnu kontrolu izloženosti riziku i policijski službenici, službena vozila i prostorije koje koristi policija su snabdjeveni odgovarajućom ličnom zaštitnom opremom i dezinfekcionim sredstvima.

Bonus video: