Pacijenti na hemodijalizu idu kombijem, strahuju za život, iz KCCG tvrde da su zaštićeni

Direktor KCCG Jevto Eraković juče je odgovorio da ta ustanova od prvog dana ima poseban odnos prema svim hroničnim pacijentima i onima koji su na programu hemodijalize
6274 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pacijenti koji idu na hemodijalizu, a koji nemaju automobil ili mogućnost da ih neko iz porodice preveze do bolnice, u Klinički centar Crne Gore (KCCG) na terapiju idu organizovanim prevozom, koji je obezbijedila ta ustanova.

Međutim, pojedini tvrde da ih je u kombiju po desetak, iz različitih djelova Podgorice i da strahuju jer spadaju u rizičnu grupu kada je riječ o obolijevanju od koronavirusa.

Tvrde i da im je preporučeno da nose maske, ali da ih nemaju gdje kupiti, zbog čega su prinuđeni da ih prave sami kod kuće.

Direktor KCCG Jevto Eraković juče je odgovorio da ta ustanova od prvog dana ima poseban odnos prema svim hroničnim pacijentima i onima koji su na programu hemodijalize.

“Mi smo organizovali prevoz za sve te pacijente i nema potrebe da postoji bilo kakav epidemiološki rizik za njih. Vodimo računa o svim pacijentima, naročito onim najrizičnijim. Svakom na tom programu se uradi epidemiološka anketa”, odgovorio je Eraković.

On, međutim, tvrdi da pacijenti imaju svu potrebnu zaštitnu opremu. Objasnio je da su pacijenti iz Tuzi na hemodijalizu dolaze potpuno odvojeno od drugih i pristupa im se na poseban način. Eraković je ocijenio da su u KC-u zadovoljni stepenom zaštite tih pacijenata.

Bonus video: