Doktor Ivović: Nije tačno da smo se ja i medicinske sestre zarazili van bolnice

„To nije tačno. Nekoliko sestara i ja smo ovu infekciju, nažalost, dobili usred naše bolnice, što je bilo kao jedna eksplozija. Neočekivano, jer naša bolnica je jedna od najspremnijih i najopremljenijih bila do tog trenutka u Crnoj Gori. Nažalost, ja sam to dobio od kolege kome želim da brzo ozdravi, da prebrodi ovu krizu”, poručuje Ivović
39666 pregleda 35 komentar(a)
Jovan Ivović, Foto: Filip Roganovic
Jovan Ivović, Foto: Filip Roganovic
Ažurirano: 11.04.2020. 15:43h

Urolog iz barske Opšte bolnice Jovan Ivović kaže da se sa virusom korona izborio zahvaljujući jakom imunitetu, ali i oprezu.

On je za portal Bar info kazao da su kod njega simptomi bili neuobičajeni, ali svakako opisani u kliničkoj slici koja se može javiti kod infekcije koronavirusom - otok sluznice nosa, otok samog nosa.

„Probudio sam se sa otečenim kapcima, sa podočnjacima, nijesam mogao da dišem”, kazao je Ivović.

Navodi i da nijesu tačne informacije koje se posljednjih dana mogu čuti i pročitati da su medicinski radnici zadobili infekciju virusom korona van sistema zdrvstva.

„To nije tačno. Nekoliko sestara i ja smo ovu infekciju, nažalost, dobili usred naše bolnice, što je bilo kao jedna eksplozija. Neočekivano, jer naša bolnica je jedna od najspremnijih i najopremljenijih bila do tog trenutka u Crnoj Gori. Nažalost, ja sam to dobio od kolege kome želim da brzo ozdravi, da prebrodi ovu krizu”, poručuje Ivović.

Kaže i da silazak koronavirusa na pluća predstavlja veliku opasnost i 80 odsto pacijenata imaju sreću da to prebrode, ali 20 procenata doživi teške oblike infekcije pluća.

“Nažalost, jedan procenat, koji je u Crnoj Gori najniži u regionu, ne preživi infekciju. Tu je svakodnevni strah i neka borba da nešto pomognete sebi, a nemate čime…. Vodio sam računa o higijeni ruku i lica. U prostoru u kome boravite i živite, zakašljete se i kinete, na taj način izbacujete te viruse iz sebe. Neophodno je da sve oko sebe čistite i da perete ruke, jer postoji mogućnost superinfekcije, odnosno da virus koji ste izbacili ponovo unesete u organizam”, kazao je Ivović.

Bonus video: