Senat UCG usvojio predloge izmjena nastavnog plana i programa na osnovnim i master studijama

Rektor, Danilo Nikolić je kazao da se izmjene vrše u cilju unapređenja kvaliteta studija na UCG i da se pri razmatranju istih vodilo računa o usklađenosti potreba tržišta rada i ishodima učenja, kao i o neophodnoj racionalizaciji kada su u pitanju angažovanja po eksternom konkursu.
1423 pregleda 2 komentar(a)
Senat UCG, Foto: UCG
Senat UCG, Foto: UCG

Na elektronskoj sjednici održanoj 9. i 10. aprila, Senat Univerziteta Crne Gore usvojio je predloge izmjena nastavnog plana na osnovnim i novim dvogodišnjim master studijama na Univerzitetu Crne Gore (UCG).

Kako je saopšteno iz UCG, većina organizacionih jedinica, nakon usaglašavanja sa Centrom za kvalitet na UCG, predložila je izmjene u skladu sa odredbama člana 113 Statuta UCG, a postupajući po Dopisu rektora Danila Nikolića, upućenog 31. decembra 2019. godine.

"Senat je usvojio prijedloge izmjena nastavnog plana i programa na osnovnim studijama Prirodno-matematičkog fakulteta i Medicinskog fakulteta; prijedloge izmjena nastavnog plana i programa na master studijama Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Fakulteta likovnih umjetnosti, Muzičke akademije, Pravnog fakulteta i Pomorskog fakulteta Kotor; prijedlog izmjena nastavnog plana i programa na osnovnim i master studijama Metalurško-tehnološkog fakulteta, Mašinskog fakulteta, Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Filozofskog fakulteta, Filološkog fakulteta, Fakulteta dramskih umjetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Biotehničkog fakulteta", navodi se u saopštenju UCG.

Nikolić je kazao da se izmjene vrše u cilju unapređenja kvaliteta studija na UCG i da se pri razmatranju istih vodilo računa o usklađenosti potreba tržišta rada i ishodima učenja, kao i o neophodnoj racionalizaciji kada su u pitanju angažovanja po eksternom konkursu.

"Kako su novi master dvogodišnji programi akreditovani prije tri godine, ukazala se potreba za njihovim izmjenama sa ciljem usklađivanja sa potrebama tržišta rada i ishodima učenja, kao i potrebama racionalizacije ovih programa", saopštio je on.

Iz UCG su kazali da će master studije, po novom dvogodišnjem programu, započeti sa akademskom 2020/21. godinom.

"Kada je riječ o izmjenama nastavnog plana na osnovnim studijama, Rektor kaže da su univerzitetske jedinice, koje su u 2019. godini usvojile određene izmjene, u cilju racionalizacije, danas predložile dodatne izmjene nastavnog plana do 30 ECTS po studijskom programu", zaključuje se u saopštenju UCG.

Bonus video: