Zenka: Pokažimo solidarnost i snagu da iz ove situacije izađemo jači, zdravi i složniji

On je poželio da ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumjevanju i solidarnosti i osnaži i istakne trajne ljudske vrijednosti u Crnoj Gori
430 pregleda 0 komentar(a)
Zenka, Foto: Savo Prelević
Zenka, Foto: Savo Prelević

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je Uskrs, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, navodeći da u vrijeme kada je sve stalo zbog pandemije COVID 19, svi treba da pokažu solidarnost i snagu.

On je čestitao Uskrs nadbiskupu barskom i privremenom upravitelju Kotorske biskupije Roku Đonlešaju, sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima.

“U vremenu kada je sve stalo zbog pandemije COVID 19, svi zajedno pokažimo solidarnost i snagu da iz ove situacije izađemo jači, zdravi i složniji”, poručio je Zenka.

On je poželio da ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumjevanju i solidarnosti i osnaži i istakne trajne ljudske vrijednosti u Crnoj Gori.

“Budući da Uskrs slavi povratak u život Isusa Hrista, želim da svima koji ga proslavljaju donese novu nadu, spokoj, veće razumijevanje i poštovanje sebi bližnjeg, ali i opraštanje loših riječi, loših namjera i loših djela”, navodi se u čestitki.

Zenka je rekao da praznici poput ovog posebno ukazuju na potrebu da se izbjegavaju podjele u cilju opšteg napretka Crne Gore.

“Želim da ovaj praznik proslavite sa svojim porodicama u sreći, blagostanju, duhu međusobnog uvažavanja, ljubavi i mira, a poštujući preporuke i mjere koje su na snazi”, navodi se u čestitki

Bonus video: