DOSTAVIILI INFORMATIVNE MATERIJALE

IJZCG, UP i UNICEF podižu svijest RAE populacije o koronavirusu

"Ovo je nastavak aktivnosti koje Institut za javno zdravlje, uz podršku UNICEF-a i ostalih institucija i organizacija, sprovodi u cilju boljeg informisanja romske populacije o značaju očuvanja zdravlja"
1269 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Vrela, Foto: Institut za javno zdravlje
Detalj sa Vrela, Foto: Institut za javno zdravlje

Institut za javno zdravlje CrneGore (IJZ) i Uprava policije su u jutarnjim časovima, uz podršku UNICEF-a, porodicama koje žive u naselju na Vrelima ribničkim, dostavili informativne materijale o koronavirusu na romskom jeziku, kazal isu iz IJZ-a.

"Imajući u vidu da je zdravlje svih građana prioritetni cilj, informativni materijali sadrže preporuke za ponašanje u periodu pandemije, kojima će se podići svijest o značaju i poštovanju uvedenih mjera, a sa ciljem suzbijanja pandemija koronavirusa i očuvanja zdravlja", kazali su iz IJZ-a.

Uz pomoć pripadnika Uprave policije,  243 romske porodice koje žive u 23 zgrade u ovom romskom naselju, dobile su ove materijale.

"Ovo je nastavak aktivnosti koje Institut za javno zdravlje, uz podršku UNICEF-a i ostalih institucija i organizacija, sprovodi u cilju  boljeg informisanja romske populacije o značaju očuvanja zdravlja. Zahvalnost dugujemo i nevladinim organizacijama, kao i romskim medijima koji su nam pružili izuzetnu podršku u cilju što boljeg informisanja RAE populacije", sopšteno je iz IJZ-a.