SRK “Tara i Morača”: Sportski ribolovci mogu na rijeke

Živković podsjeća da je ribolov na kolašinskim vodama moguć samo uz dozvolu za obavljanje sportskog ribolova, koju je propisalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
1192 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović

Uprava Sportsko ribolovnog kluba (SRK) “Tara i Morača”, koji gazduje kolašinskim vodama, obavijestila je svoje članove da će sportski ribolov ubuduće, ipak, biti dozvoljen.

Nova pravila, kaže predsjednik SRK Momir Živković, je u skladu su sa novim obavještenjem Operativnog štab za podršku privredi. Tim obavještenjem “svaki sportsko - rekreativni ribolov je izuzet od zabrane sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama“.

Živković podsjeća da je ribolov na kolašinskim vodama moguć samo uz dozvolu za obavljanje sportskog ribolova, koju je propisalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Takođe, kaže on, neophodno je poštovanje svih naredbi, ukjljučujući i one koje se odnose na fizičku distancu i broj lica u pogledu prisustva i zadržavanja na javnim površinama. U tom smislu najavljene su i pojačane kontrole nadležnih službi.

Bonus video: