Uprava Tuzi sklopila hitan posao sa preduzećem MMS: Opština obezbijedila jaja za Uskrs

Stanovništvo Opštine Tuzi dobilo je 24. marta nalog da se izoluje u svoje domove
2941 pregleda 0 komentar(a)
Farbanje jaja za Uskrs (ilustracija), Foto: Damira Kalač
Farbanje jaja za Uskrs (ilustracija), Foto: Damira Kalač

Opština Tuzi postarala se da stanovnicima koji slave Uskrs obezbijedi jaja za najveći katolički praznik.

“Imajući u vidu nastalu situaciju u vezi sa pojavom virusa kovid-19, jaja povodom Uskrsa potrebno je hitno nabaviti s obzirom na to da je stanovnicima naše opštine zabranjeno bilo kakvo kretanje i napuštanje svojih domova, a na pragu je jedan od najvećih i najvažnijih katoličkih praznika, Uskrs. Jaja za Uskrs će svim domaćinstvima na području opštine Tuzi raznositi volonteri imenovani od strane Opštine”, navodi se u obrazloženju nabavke koju potpisuje predsjednik Opštine Nik Đeljošaj.

Taj posao dobilo je po hitnom postupku tamošnje preduzeće MMS, koja će za isporuku jaja dobiti malo više od 5.500 eura.

Ugovor je potpisan sredinom prošle sedmice, a rok za isporuku bio je 12 sati.

Stanovništvo Opštine Tuzi dobilo je 24. marta nalog da se izoluje u svoje domove.

Tuzi su u jednom trenutku bile opština sa najviše zaraženih u Crnoj Gori, a broj zaraženih juče je bio 36.

Đeljošaj je prije desetak dana potpisao ugovor sa kompanijom “Voli trade” o nabavci paketa sa prehrambenim proizvodima za domaćinstva na području opštine vrijednim 115.745 eura. Ta cijena namijenjena je za nabavku 3.500 paketa, odnosno troškovi jednog iznose 33 eura. Prema ugovoru, paketi su morali biti isporučeni do kraja istog dana.

Đeljošaj je nakon konsultacija sa kolegama i predstavnicima mjesnih zajednica, uputio Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti predlog da se ublaže mjere karantina koje su na snazi u toj Opštini.

“Vjerujem da ćemo u narednim danima imati sastanak sa ljekarima iz Instituta za javno zdravlje i da ćemo zajedno donijeti odluku o promjeni postojećih mjera. Koristim ovu priliku da zahvalim građanima, volonterima za ljudski rad i donatorima koji su pomogli opštini. Zahvaljujem zaposlenima u opštini i koordinatorima mjesnih zajednica koji su 24 sata bili u službi opštine u ovoj situaciji”, rekao je on.

Bonus video: