UIKS: Kupljeni novi detektori za metal

Trgovina Uprave za izvršenje krivičnih sankcija
958 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, Foto: Boris Pejović
Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, Foto: Boris Pejović

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kupila je metal detektor vrata i četiri ručna detektora za otkrivanje svih vrsta metalnih oružja i opasnih predmeta.

Bezbjednosna oprema kupljena je od firme “Security company Kobra” iz Beograda, čija je ponuda od 24.926 eura prihvaćena kao najpovoljnija.

Kako se navodi, kupljeni ručni detektori otkrivaju sve vrste metalnog oružja i opasnih predmeta nezavisno od položaja predmeta kod lica, koja se kontrolišu.

“Alarm je zvučni, vizuelni i vibracioni. Metal detektor vrata otkrivaju oružje i predmete nezavisno od položaja i brzine prolaska kroz vrata lica, koja se kontrolišu”, navodi se u dokumentaciji.

Metal detektor vrata, imaju potpunu otpornost na spoljne mehaničke i elektro uticaje, a kako je istaknuto, sadrži i uređaj za otkrivanje standardnih i minijaturnih mobilnih i smart telefona.

Javnim pozivom traženo je i deset ručnih digitalnih radio-stanica, ali se u dokumentaciji ne navodi da li je za tu partiju, čija je procijenjena vrijednost bila 9.800 eura, zaključen ugovor.

Bonus video: