Ljudskost u doba korone: Donacije, dobrovoljci, volonteri

Pratite sve primjere humanosti u Crnoj Gori. Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...
1918 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 14.04.2020. 22:22h

Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...

Humanitarni fond Hilal iz Bijelog Polja pomoću donatora obezbijedio je 40 džakova brašna za porodice slabijeg imovnog stanja. DOnaciju je obezbijedio Merko Medjedović iz Danske.“ Vlasnik preduzeća Montenegro Tours, Alen Sijarić obezbijedio je 100 paketa hrane, vrijednosti 4500 eura. Poljoprivredna apoteka Ipko doo, obezbijedila je kompletan poljoprivredni rasad i sjemenski materijal za 13 porodica. Ovakvim primjerima pokazujemo da ljudskost i humanost i dalje živi u nama. Saosjećanje sa nemoćnima odlika je velikih ljudi. Iz dana u dan je pokazujete i dokazujete”, stoju u saopštenju te humanitarne organizacije.Navode da upravni odbor cijeni svaku pomoć i brižno planira svaku njenu raspodjelu, a da poseban akcenat daju predstojećim Ramazanskim danima.
Crnogorsko Kulturno Društvo Toronto uputilo je Nacionalnom koordinacionom tijelu novčanu pomoć od 5.000 kanadskih dolara kao doprinos državi Crne Gore od svih članova Crnogorskog Kulturnog Društva iz Toronta.

Nastavnici i svi zaposleni u JU OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima donirali su 1.220 eura pomoći za potrebe građana Opštine Tuzi.

"Simboličan doprinos su dali roditelji i učenici VI-4 naše Škole koji su uz podršku odjeljenske starješine nastavili sa projektom "Kad se naša srca slože, sve se može!", takođe i V-5 zajedno sa odjeljenjskim starješinom i asistentkinjom u nastavi. Oni su zajedno dali (137,50€ + 80€) pomoć djeci koji su članovi NVU “DJECA CRNE GORE”", navodi se u saopštenju OŠ "Mahmut Lekić".

Privrednici sa Cetinja, članovi Klastera Crnogorski pršut, cetinjske firme SNJ Gornič, Interproduct, Martex, Mianja, Montstate i Zrnožit, donirali su Bolnici "Danilo I" mobilni repirator, dva bolnička kreveta sa motornim sistemom za pacijente na intenzivnoj njezi i jedan veći aspirator. Ukupna vrijednost donacije je 16.620 eura.

Njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je graničnoj policiji Crne Gore 455 litara sredstava za dezinfekciju, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.Iz Uprave policije su kazali da je donacija vrijedna oko pet hiljada eura.
Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove SR Njemačke danas je graničnoj policiji doniralo 455 litara sredstava za dezinfekciju vrijednosti oko 5.000 eura.
Zekat fondacija koja djeluje u okvirima Islamske Zajednice u Crnoj Gori, a na čijem čelu se nalazi Sadmir Hadžijić, se zahvalila na velikom i humanom gestu dijaspori u Luksemburgu što su imali povjerenja u Islamsku Zajednicu i rukovodstvo fondacije u ovako teškim momentima sa kojima se suočava cijeli svijet samim tim i država Crna Gora.
Pod nazivom „Luksemburg za domovinu“ dijaspora iz pomenute države donirala je 530 paketa opštinama Rožaje, Plav i Gusinje.Podjela paketa će biti narednih dana, a za Rožaje je izdvojeno 200, Plav 100 i Gusinje 230.
"Posebnu zahvalnost dugujemo vlasnicima firmi i pojedincima koje ne možemo a da ne sponemo i da im se još jednom zahvalimo na pruženoj pomoći", navodi se u saopštenju.
Opština Bijelo Polje u saradnji sa mjesnim zajednicama u Pavinom Polju, Grabu i Kičavi obezbijedila je i pokrila troškove mašine za obradu vrtova, za 17 porodica slabijeg materijalnog stanja iz izolovanog sela Biokovac.
Takođe, obezbijeđeno je i sjeme za ovih 17 porodica, čime Opština Bijelo Polje pokazuje da nastavlja sa brigom o selu koje se od 2.aprila nalazi u izolaciji zbog pojave koronavirusa.
Podsjećamo, Opština je obezbijedila sredstva i isporučila prošle nedjelje pakete sa životnim namirnicama za porodice koje se nalaze u izolaciji, a da svakodnevno preko predstavnika mjesne zajednice dostavlja ljekove.

Rukovodioci Opštine Berane i Gusinje odriču se dijela plate u korist socijalno ugroženih građana

Rukovodioci Opštine Berane i Gusinje odriču se dijela plate u korist socijalno ugroženih građana Predsjednik Skupštine opštine Gusinje Dženan Radončić, sekretar za privredu razvoj i finansije Admir Mulamekić i direktor Centra za kulturu Irfan Dervišević, svoje naknade za mart opredijelili su za plaćanje mjesečnih računa komunalnih usluga sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, saopštili su iz SO Gusinje.
Vijesti.me | Sourcefabric