ACG odabrao isporučioca vrijedne opreme za aerodrom Tivat

Francuzi isporučuju specijalno vozilo od skoro četvrt miliona eura

Novi pushback na električni pogon će znatno olakšati rad kako aerodromskim ekipama za zemaljsko opsluživanje, tako i samim posadama vazduhoplova
2982 pregleda 1 komentar(a)
Pushback kakav dobija Aerodrom Tivat, Foto: Tld-group.com
Pushback kakav dobija Aerodrom Tivat, Foto: Tld-group.com

Aerodrom Tivat uskoro će dobiti vrijednu novu opremu - specijalno vozilo za vuču i guranje aviona po aerodromskoj platformi (tzv. pushback tegljač), čime će se, kada se obnovu redovan avuosaobraćaj koji je prekinut zbog vanrednih okolnosti u vezi sa epidemijom koronavirusa, znatno unaprijediti pružanje usluga avionima.

Novi pushback na električni pogon će znatno olakšati rad kako aerodromskim ekipama za zemaljsko opsluživanje, tako i samim posadama vazduhoplova koji su se do sada rulanjem na sopstveni pogon, parkirali na platformi tivatskog aerodroma ili sa nje odlazili na polijetanje.

ddd
Pushback kakav dobija Aerodrom Tivat(Foto: tld-group.com)

Aerodromi Crne Gore su sklopili ugovor sa kompanijom „Osmanagić co“ iz Nikšića koja će aerodromu Tivat za par mjeseci isporučiti novi pushback tegljač vrijedan 238.938 eura sa PDV-om, i pružiti usluge obuke osobvlja za korišćenje te nove opreme.

Tivatski aerodrom dobiče električni pushback tegljač TLD TPX-100E renomiranog fracunsko-američkog proizvođača aerodromske opreme TLD Group. Riječ je o tzv. towbarless pushback tegljaču koje ne koristi klasičnu rudu za vuču i guranje aviona, već se sa njihovim nosnim točkom povezuje posebnim elektrohidrauličnim sistemom rampi i klinova, a sve sa navođenjem preko kamera i lasera.

ddd
Pushback TLD TPX 100 E(Foto: tld-group.com)

Novi tegljač koji stiše na aerodrom Tivat snagom i dimenzijama je  dovoljan za opsluživanje komercijalnih putničkih aviona C-kategorije, teških do 100 tona (veličine embraera E-195, airbusa A-220, airbusa A-320, boeinga B-737 ili novog ruskog aviona irkut MS-21).  

Nabavka pushback tegljača za Tivat je bila neophodna s obzirom na prostorna ograničenja za manevrisanje aviona na relativno uskoj platformi te vazdušne luke.