"REAKCIJA TUŽILAŠTVA BIĆE ODLUČNA"

Stanković: Vjernici ostanite u kućama, za nepoštovanje mjera kazne zatvora i do 12 godina

"Na Državnom tužilaštvu je obaveza da reaguje u svim slučajevima nepoštovanja propisanih mjera nadležnih institucija. Upravo to i radimo i radićemo i ubuduće, kako bismo zaštitili sve građane Crne Gore i kako bismo sačuvali većinu odgovornih građana koji se u potpunosti pridržavaju donijetih propisa"
21523 pregleda 81 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2020. 16:18h

Svi koji nijesu disciplinovani, koji svjesno krše mjere i naredbe nadležnih organa izazvaće odlučnu reakciju Tužilaštva i snosiće krivičnu odgovornost zbog nesavjesnog ponašanja, jer zakon je jednak za sve.

To je saopštio v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

"Želim da podsjetim da je za najteže posljedice izazvane krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi propisana kazna zatvora i do 12 godina", naveo je on.

Saopštio je i da očekuje da će se vjerski obredi obaviti shodno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Uvjeren sam da će tako biti i narednih dana i da će se vjernici pravoslavne vjeroispovijesti takođe pridržavati svih propisanih mjera, da će se vjerski obredi obaviti shodno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo, a da će vjernici praznik obilježiti u krugu svojih najbližih. Ovo su dani koji od svih nas zahtijevaju disciplinu i odgovornost, zbog nas samih, zbog naših najbližih, zbog činjenice da samo na taj način iz situacije koja je zadesila čitavi svijet, možemo izaći kao pobjednici. Na Državnom tužilaštvu je obaveza da reaguje u svim slučajevima nepoštovanja propisanih mjera nadležnih institucija. Upravo to i radimo i radićemo i ubuduće, kako bismo zaštitili sve građane Crne Gore i kako bismo sačuvali većinu odgovornih građana koji se u potpunosti pridržavaju donijetih propisa", saopštio je Stanković.

Dodaje da su ovo "posebno izazovna vremena za vjernike koji proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs ili Vaskrs".

"Vjernici katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori i širom svijeta ovaj praznik već su obilježili u izolaciji. Nama najbliži, stanovnici Tuzi, pokazali su odgovornost da se i u ovim novonastalim okolnostima praznik može obilježiti unutar porodice. Uvjeren sam da će tako biti i narednih dana i da će se vjernici pravoslavne vjeroispovijesti takođe pridržavati svih propisanih mjera, da će se vjerski obredi obaviti shodno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo, a da će vjernici praznik obilježiti u krugu svojih najbližih", rekao je Stanković.

Dodaje se da nada da će potrebe za reakcijom Tužilaštva biti sve manje, "odnosno da će se maksimalno smanjiti broj onih koji ne razumiju ozbiljnost situacije".