SNP Kolašin predložiće opštini set mjera za prevazilaženje posljedica koronavirusa

Oni će predložiti i oslobađanje od poreza na nepokretnosti registrovana poljoprivredna preduzeća za 2020. godinu, računajući i one koji se registruju ove godine
1124 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) kolašinskoj Skupštini opštine (SO) predložiće set mjera za prevazlaženje posljedica izazvanih koronavirusom.

Iz te stranke smatraju da Opština Kolašin treba da subvencioniše d.o.o. Vodovod i kanalizacija, na period od 90 dana, za potrošnju vode i obaveze plaćanja komunalija za sva fizička lica. Isti tretman, piše u predlogu mjera, bio bi I za pravna lica i preduzetnike, kojima je odlukama i naredbama nadležnih državnih organa zabranjeno obavljanje djelatnosti .

Među predloženim mjerama je subvencionisanje d.o.o. Komunalno preduzeće , na isti period, za iste kategorije fizičih i pravnih lica, po osnovu obaveza za zakup prostora i objekata na pijaci.

“Osloboditi ugostitelje lokalnih komunalnih taksi za korišćenje javnih površina (ljetnjih bašti) za 2020. godinu. Osloboditi obaveze plaćanja zakupa Opštini Kolašin na period od 90 dana sva pravna lica koja zbog epidemiološke sitacije ne obavljaju svoju djeatnost. Osloboditi, na period od 90 dana, naknade za pristup komercijalnim objektima sva fizička i pravna lica kojima je naredbama zabranjeno obavljanje djelatnosti”- piše, između ostalog, u mjerama, koje predlaže OO SNP.

Oni će predložiti i oslobađanje od poreza na nepokretnosti registrovana poljoprivredna preduzeća za 2020. godinu, računajući i one koji se registruju ove godine. Takođe, kako su predložili iz OO SNP, trebalo bi osloboditi taksi za licencu za 2020. godinu sva taksi udruženja i preduzetnike koji obavljaju taksi djelatnost na području opštine.

“Odložiti rokove plaćanja poreza na nepokretnosti za sva pravna i fizička lica na način da prva rata dospijeva 30.08.2020. godine, a druga 30.11.2020. godine. Odlaganje plaćanja prireza poreza na dohodak za sva fizička i pravna lica na period od 90 dana. Obustavljanje prinudne naplate obaveza prema Opštini Kolašin za sva fizička i pravna lica kojima je djelatnost zabranjena mjerama Vlade Crne Gore, za period od 90 dana. Osloboditi poreza na prihod od poljoprivrede sve vlasnike poljoprivrednih zemljišta sa područja opštine Kolašin”- predlažu iz te stranke.

Set mjera sadrži i predlog da se sredstva budžetske rezerve usmjere na sanaciju posledica djelatnostima kojima je zabranjen rad.

Mjere bi, smatraju u OO SNP, trebalo da se primjenjuju nakon donošenja odluke, “za fizička lica postupanjem opštinskih organa po službenoj dužnosti, dok bi pravna lica bila u obavezi da dostavljaju zahtjev nadležnom organu”.

Bonus video: